CS:GO

PGL Major 2022 RMR Open 2: SINNERS porazili FTW a mohou balit do Rumunska, kde svedou boj o Major

PGL Major 2022 RMR Open 2: SINNERS porazili FTW a mohou balit do Rumunska, kde svedou boj o Major
2. 3. 2022
  |  

Českému celku SINNERS Esports se povedlo zvládnout náročnou evropskou open kvalifikaci v cyklus PGL Major Antwerp 2022: European RMR a mají jistotu účasti na turnaji v Rumunsku, odkud vede cesta na samotný Major event.

¨Postupová BO3 bitva mezi SINNERS a týmem FTW, který si v předchozím zápase překvapivě poradil s Eternal Fire, začala na mapě Nuke. SINNERS zvládli úvod mapy a dostali se rychle do vedení. Následně však FTW začali dotahovat, až do chvíle, kdy za stavu 6:5 (pro SINNERS) zvládl SHOCK a NEOFRAG, třemi, respektive dvěmi, killy vyhrát force round, čímž tým odstartoval vítězné těžení.

FTW nestačili na následný nástup, v polovině prohrávali už 6:9 a byť následně dokázali držet krok (např. 12:12), závěr patřil SINNERS. Ti urvali vítězství 16:12 a v tu chvíli je jediná mapa dělila od postupu na RMR event do Rumunska.

Strhující druhá mapa nabídla neuvěřitelnou podívanou a hlavně comeback v podání českého celku. Ten prohrával po úvodních 10 kolech 2:8 a nevypadalo to s ním vůbec dobře. Od té chvíle však domácí jednička ztratila pouze kolo a zvítězila 16:9. 

Vítězství posouvá SINNERS na RMR event do Bukurešti, kde bude tým bojovat o slot na nadcházejícím PGL Major turnaji.

FTW vs. SINNERS

Výsledek - 0:2
  • de_nuke 12:16 (6:9)
  • de_inferno 9:16 (8:7)
  • de_ancient

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.