Dota 2

PGL Arlington Major 2022: Začíná play-off! SabeRLight- narazí na tým OG

PGL Arlington Major 2022: Začíná play-off! SabeRLight- narazí na tým OG
9. 8. 2022
  |  

Skupinová fáze posledního letošního majoru je u konce. Nabídla hned několik překvapení a také připomněla, jak silnou prezenci mají po přestávce čínské týmy. Slovenský hráč skiter se svým týmem Tundra Esports na turnaji skončil, stand-in SabeRLight- však v týmu Entity září. Na všechny zúčastněné však z patra shlíží čínský behemot PSG.LGD.

Tým Tundra Esports patřil před začátkem turnaje mezi jasné favority na postup do vyřazovací části. Nakonec ve své skupině končí na posledním místě. Skiter aspol. nedokázali ovládnout ani jednu ze sedmi BO2 her a řadí se mezi největší výsledkové překvapení letošního roku. Naopak další západoevropský tým Entity, se kterým se však příliš nepočítalo, se ve stejné skupině umístil na druhém místě.

Do vyřazovacích bojů postupuje z každé skupiny šestice týmů. První čtyři týmy z obou skupin zamířily do horní části vyřazovacího pavouka. Zbylé čtyři pak čekají v části dolní. Kdo se proti sobě postaví v horní části, která odstartuje dnešní program vyřazovací části? Týmy spolu budou soupeřit ve formátu double-elimination, každá z her kromě Grand finále nabídne BO3 podívanou.

PSG.LGD – BOOM Esports (9. 8. 2022, 17:00)

Tip autora na vítěze: PSG.LGD

Čínští giganti se vracejí. I tak by se dal nazvat průběh základní části PGL Arlington Majoru 2022. Obě dvě skupiny ovládly čínské týmy a obzvláště hráči PSG.LGD na sebe strhli veškerou pozornost. Zvítězili v celých sedmi z osmi BO2 zápasů, od dokonalého výsledku je zastavila pouze remíza se severoamerickým týmem Soniqs, který se nakonec ve společné skupině umístil poslední. V horní části vyřazovacího pavouka je vyzve tým BOOM Esports, z regionu jihovýchodní Asie. Jedná se o pravděpodobně o na papíře nejjasnější zápas. Tým PSG.LGD vypadá nezastavitelně a očekává se, že dojde do grand finále bez „ztráty kytičky“. 

Entity – OG (9. 8. 2022, 20:00)

Tip autora na vítěze: OG

Tým Entity se na turnaj kvalifikoval z posledního možného místa. Celkové zlepšení ve výkonech a odpadnutí týmu Gaimin Gladiators, který na majoru ve Stockholmu bral čtvrté místo, a dlouhodobě zaostávajícím Team Secret znamenalo, že se na major podívá i tento nováček. Kvůli problémům s vízy však Entity musel ze soupisky vynechat ruského carry hráče Pure, kterého nahradil český offlaner SabeRLight-, který si zatím vede výborně. 

Na druhé straně mají již klasického stand-ina také OG. Legendární Ceb, držitel dvou trofejí Aegis, nahradil na soupisce rovněž ruského hráče Misha. Tým OG bude v tomto klání patřit za favorita, výkony týmu Entity však naznačují, že to nebude úplně jednoduchá práce.
Rozpis play-off

Outsiders – Team Spirit (9. 8. 2022, 23:00)

Tip autora na vítěze: Team Spirit

Dalším překvapením turnaje je tým z východoevropského regionu, Outsiders. Ve skupině A nakonec bral výborné druhé místo. Kdo z fanoušků Dota 2 by neznal ruský talent RAMZES666. Excentrický a vždy velmi viditelný carry hráč působí v nově složeném týmu na mid roli a zatím to nese ovoce. Jako protiváha se jim postaví poslední vítězové The International, agresivně hrající Team Spirit. Jedná se o pravděpodobně nejvyrovnanější zápas horní části vyřazovacího pavouka, zkušenosti z loňského roku ale nahrávají do karet více Team Spirit.

Team Aster – Fnatic (10. 8. 2022, 02:00)

Tip autora na vítěze: Team Aster

Posledním „dnešním“ zápasem je pak střet dalšího čínského giganta v podobě Team Aster a týmu stand-inů, Fnatic. Kvůli časovému posunu se klání odehraje až zítra ve dvě hodiny ráno našeho času. Team Aster dokázal ovládnout skupinu B a hráči kolem Moneta a Boboky neztratili ve skupině jediný zápas. Na druhé straně stojící klasická organizace regionu jihovýchodní Asie, Fnatic, musela před turnajem nabrat rovnou tři stand-iny. A všichni tři ze stejného týmu, TSM, tudíž se jedná o spoluhráče SabeRLighta-. 

Prozatím to naproti všem očekáváním funguje, kvalitu hráči přeci jen mají. Tak velké změny na soupisce ale většinou rozhodí celkovou chemii, avšak tím, že stand-in hráči pocházejí z jedné organizace, se nic takového nestalo. Čtvrté místo ve skupině, zajištění horní části vyřazovacího pavouka a dost možná strašák ostatních soupeřů. Na skvěle hrající Team Aster to dost možná stačit nebude, na dobrý run dolní částí pavouka by ale mohlo. 

V dolní části vyřazovacího pavouka čeká čtveřice týmů, která své soupeře pozná již dnes: beastcoast, Royal Never Give Up, Evil Geniuses a Team Liquid. Ani v dolní části tak není nouze o kvalitu a diváky tak čeká velká porce skutečně atraktivních zápasů. 
Výsledky dnešních bitev a preview zítřejšího herního dne vám přineseme zítra na webu Sazka Esport!

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.