CS:GO

Peter “dupreeh” Rasmussen vstoupil v Paříži do historie. A nikdo už jej nepřekoná

Peter “dupreeh” Rasmussen vstoupil v Paříži do historie. A nikdo už jej nepřekoná
23. 5. 2023
  |  

Nyní již legendární hráč, definitivně. Peter “dupreeh” Rasmussen zkompletoval účast na všech 19 CS:GO Major turnajích, z nichž dokázal hned 5 ovládnout. Což je rekordní historický počin a jedinečné místo na vrcholu, ze kterého dánského hráče Vitality už nikdo nedostane.

Třicetiletý dánský hráč Peter “dupreeh” Rasmussen vstoupil v neděli v Paříži definitivně do historie CS:GO, nikoliv jako nejlepší hráč její historie, nejlepší rifler či AWP, ale jako jeden z nejkonzistentnějších hráčů, který se dokázal kvalifikovat na všech 19 Major turnajů v 5 různých organizacích, přičemž hned ve 2 z nich si připsal 5 Major titulů.

Pro pochopení celého příběhu je potřeba se však vrátit o pár let zpět, kdy se kariéra dánského hráče mohla změnit... Jedním z nejtěžších momentů procházel Peter "dupreeh" Rasmussen na turnaji IEM Major Katowice 2019, na kterém dánští Astralis předváděli to, co v té době uměli nejlépe. Vyhrávat. Během turnaje však na povrch zpráva, kterou komentoval i sám hráč, jehož otec krátce před konáním akce vydechl naposledy. "Myslím, že vám určitě pomůže fakt, že můžete jít na místo, kde víte, že můžete hrát, na místo, kde jste v životě nejúspěšnější. A všechny ty komentáře a láska, které se mi dostalo od všech hráčů, mi určitě pomohly," řekl dupreeh a doplnil: "Jsem prostě šťastný, že jsem splnil přání svého otce."

O půl roku později Astralis včele s dupreem kralovali německému StarLadder Berlin Major 2019 a v tu chvíli vstupovali do historie CS:GO jako čtyřnásobný vítěz Major turnaje. Což bylo něco, co se ještě jinému týmu v historii nepodařilo. Navíc Dánové zvládli ovládnout tři tak velké turnaje v řadě.
Fotka z rozloučení dev1ce a dupreeho v dresu Astralis | Zdroj: youtube.com/watch?v=j2gkBwbFYJU
Dalším těžkým momentem byl odchod velkého kamaráda a spoluhráče dev1ce do týmu Ninjas in Pyjamas (2021). Postupně nadále dánská etapa kariéry pro dupreeho končila a po nevydařených turnajích se společně s Magiskem a trenérem zonicem přesunul do Team Vitality (2022), kde měl znovu restartovat kariéru, přičemž se brzy stal i otcem a velký sen se opět podařil.

Rekordní 19. účastí na Major turnaji se Peter "dupreeh" Rasmussen odpoutal od všech ostatních a společně se zonicem mířil za 5. Major triumfem. Vitality sednul los soupeřů v Legends Stage i play-off a tým cítil, že může před domácím publikem uspět. V neděli 21. května bylo hotovo. Vitality porazili GamerLegion ve finále BLAST.tv Paris Major a dupreeh mohl jít oslavit triumf se svojí ženou a dítětem, kteří v publiku působení svého hrdiny sledovali...

Sám dupreeh však se vší vlastní pokorou komentoval ve vlogu Vitality, že vidí svůj úspěch a kariéru jinak, a ne tak honosně a legendárními superlativy, jak se o ní mluví a píše.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.