League of Legends

Perkzův pád pokračuje, hráč je vyměněn za academy midlanera

Perkzův pád pokračuje, hráč je vyměněn za academy midlanera
2. 3. 2024
  |  

Perkzi, Perkzi, co se s tebou děje? Chorvatský midlaner byl umístěn na bench poté, co přišly interní neshody s týmovým manažerem. C

Dlouho neexistovala větší hvězda evropského LoLka. Perkz, který ve dvou rolích dominoval nejen v LEC, ale i mezinárodní scéně, ovšem nezažívá vůbec plodné poslední roky. Po lehce nadprůměrném angažmá v Cloud9 příšel výbuch dvě sezóny po sobě s Team Vitality. Ohlášen byl sice útok na Worlds, ale jeho roster měl vůbec problém probojovat se do play-off.

Vše se mělo znovu nastartovat přestupem do Team Heretics. Návrat ke starým dobrým známým typu Jankos či Wunder v teorii dodal komfort Chorvatovi, jenomže problémy přetrvávaly. Brzký exit z play-off nenaplnil očekávaní a samotný Perkz se ocitl pod velkou kritikou. Podprůměrné výkony nebo zbytečné chyby ukazují, že kdysi nejobávanější západní hráč je jen stínem svého původního já.

Ač se na něj snášela kritika, vypadalo to, že Perkz Winter Split přeci jen ustojí. Až zhruba 10 dní předem přišla zpráva o jeho výměně za Zwyraa, midlanera, který nastupuje za akademii Heretics. Jde skutečně o rozhodnutí last minute, protože doposud Chorvat absolvoval všechny tréninkové jednotky. Až neočekávaná hádka s týmovým manažerem znamená odsunutí.

Životní šanci tak dostane 25letý Polák, který ve španělské Superlize zažívá dobré období. S béčkem Heretics vede tabulku se skóre 12-2 a ve statistikách patří mezi nejlepší hráče. Doslova na sklonku kariéry se tak hráč podívá do LEC. Dlouholetá stálice ERL scény a vítěz EMEA Masters či LVP z léta 2022 toto již možná ani nečekal.

A co s Perkzem? Zatím není jisté, jakými kroky se vydá. Hráč jeho renomé se pravděpodobně nespokojí s nižším tierem v podobě španělské ligy, ale je možné, že dojde na swap a kdysi nejlepšího hráče Evropy si nyní užijí v LVP.Kariérní sešup chorvatské hvězdy je smutné sledovat, ale takový je občas kariérní vývoj. 

Je vidět, že proti mladším soupeřům již Perkz nestačí. Možná proto bude zvažovat roli kouče, která by mu díky obsáhlému know-how a zkušenostem mohla sedět. Na vyjádření si ovšem musíme ještě počkat.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.