League of Legends

Perkz má první trofej s Cloud9! S týmem slaví výhru v LCS

Perkz má první trofej s Cloud9! S týmem slaví výhru v LCS
12. 4. 2021
  |  

Svého šampiona zná také už Severní Amerika. Souboj dvou nejlepších týmů v regionu dopadl lépe pro zástupce z Cloud9, kteří poměrem 3:2 překonali své konkurenty Team Liquid. První triumf v novém dresu si připisuje hvězdný midlaner Perkz.

Cloud9 a Team Liquid po celou dobu jarního splitu potvrzovaly role nejlepších týmů v regionu a proto nebylo překvapením, že se nakonec právě tyto dva celky setkaly i ve finále. Série měla větší náboj díky tomu, že se jednalo o rematch z lednového finále Lock-in turnaje, kterým LCS otevřela probíhající sezónu 2021. Zatímco na začátku roku úspěch slavil Team Liquid, tentokrát si Cloud9 důležité vítězství a účast na mezinárodním turnaji MSI na Islandu utéct nenechal. 

 

Za účelem vyhrávání trofejí a úspěchu na mezinárodní scéně odešel do týmu čerstvých šampionů chorvatský midlaner Luka „Perkz“ Perkovic, který se stal vůbec nejdražším hráčem v League of Legends, když po konci loňské sezóny překvapivě odešel za reportovaných $5 miliónů z G2 právě do Cloud9. Cesta za vítězstvím ale vůbec nebyla jednoduchá, během série dokonce prohrávaly 1-2, ovšem svůj mečbol nedokázal Team Liquid proměnit. 

Naopak Perkz fanouškům připomněl, že v novém dresu vyhrávat nezapomněl a do své již bohaté sbírky přidává další cennou trofej. Právě z tohoto důvodu byl do Cloud9 přiveden, aby pomohl týmu ke slávě a vítězstvím. Fanoušci i experti často zmiňují „Play-off Auru Perkze“, protože když jde do tuhého, hráč ze sebe umí vydat to nejlepší a hru otočit na svou stranu.

Na čerstvý triumf by Chorvat rád navázal právě na Islandu, kam se zástupci všech regionů vydají už v květnu, aby odehráli další Mid-Season Invitational. Tam je Perkz mimo jiné úřadujícím šampionem, kde se mu podařilo senzačně triumfovat před dvěma lety s G2 (pozn. loňský turnaj byl vinou pandemie koronaviru odložen). Na turnaji se také utká proti MAD Lions v čele s Čechy Carzzym a Humanoidem, pro které to bude první mezinárodní turnaj na velké stage.

Celkově se jedná o čtvrté prvenství Cloud9 v LCS, poslední triumf slavily přesně před rokem. Finále letos předcházel souboj v tzv. „Losers Bracketu“, novém systému, který byl pro LCS i LEC prvně adaptován. V semifinálovém kole skončili úřadující šampióni Team SoloMid, kteří v jarním splitu končí na třetím místě. Pozici před medailemi obsadily 100Thieves, kde působí jako asistent trenéra Aleš „Freeze“ Kněžínek. 
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.