League of Legends

Perfektní split je dokonán, T1 vyhráli všech 18 zápasů

Perfektní split je dokonán, T1 vyhráli všech 18 zápasů
20. 3. 2022
  |  

Dosud nepovedený kousek zvládli T1. V nejlepší League of Legends soutěži vyhráli všech 18 zápasů v základní části a navždy se zapsali do historie.

Perfektní split je velkou raritou. Skórem 18-0 se mohou pochlubit například Fnatic nebo PSG Talon, nyní do této smetánky patří také T1. Úspěch je o to cennější, když se podobný výsledek podařilo uhrát v nejvíce konkurenční soutěži na světě, tedy LCK. Korejská liga dlouhodobě patří mezi velké favority na mezinárodní scéně a může se pochlubit také největším množstvím titulů.

T1 už kus historie napsali, když překonali svůj původní rekord 15-0 z léta 2015. Tehdy světu dominovali s Fakerem v čele. O 7 let později, už pod novým rebrandem, jsou možná ještě v lepší formě. Co oba výsledky spojuje? Opět Faker. Legendární midlaner je stále na vrcholu sil a všem dokazuje, že ještě nepatří do starého železa. 

Současný roster T1 navíc vypadá možná ještě lépe než tehdejší. Faker k ruce má čtyři velmi talentované mladíky, kteří rostou zápas od zápasu. Nastolená dlouhodobá strategie začíná přinášet ovoce a T1 budí velký strach. K výsledku sice trochu pomohlo, že některé zápasy odehráli proti neúplným rosterům, ale na to se už historie ptát nebude. Neprohrát jedinou sérii z osmnácti v lize jako LCK je obrovský úspěch.

Nyní na 18-0 však musí navázat, blíží se play-off a organizace by ráda opět začala sbírat mezinárodní trofeje. Pokud na MSI v létě pojedou, určitě budou patřit mezi velké favority.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.