CS:GO

Pechyn po postupu: Švédi jsou hratelní, BLUEJAYS nám slibovali odvetu

Pechyn po postupu: Švédi jsou hratelní, BLUEJAYS nám slibovali odvetu
7. 7. 2022
  |  

Po dvou těsných výhrách se česká výprava podívá do playoff European Championship! Po úspěšném úvodním dni přicházíme s ohlasy opory Martine "Pechyn" Pechouška.

Česká reprezentace zatím naplňuje očekávání a z prvního místa postupuje do vyřazovací části European Championship. I přes skvělý start obou map se Španělům i Slovákům povedlo zápasy pořádně zdramatizovat a nakonec Češi vyhráli dvakrát rozdílem pouhých dvou kol.

První úkol mise v Rumunsku je však splněn a ve čtvrtfinále čeká náš výběr BO3 série proti Švédsku. „Cíl ještě zdaleka není splněn. Dali jsme si za cíl podívat se minimálně jednou na stage, takže ještě jeden zápas chybí,” má jasno Pechyn

Střelec eSuby má v týmu dva kolegy ze svého působiště, kterou doplňuje dvojice z Entropiq. I díky tomu bylo sehrávání výrazně jednodušší.  „V týmu se mi hraje dobře, ale vzhledem k okolnostem a minimu přípravy nám trochu dělá problém T strana, což se ale dalo očekávat. Do zítřejšího zápasu se Švédskem se to pokusíme vylepšit,” slibuje Pechyn.
Na soupisce Švédska figurují hráči z akademií Fnatic či NIP, přesto si ale Češi nedělají vrásky. „Švédové jsou hratelní, ale největším oříškem budou BLUEJAYS. Ještě když nám na chodbě říkali, jak se těší na revenge z kvaldy,” usmívá se hráč eSuby. 

Právě proti BLUEJAYS se Češi utkali už v kvalifikaci, tehdy naši reprezentanté vyhráli 16:14. Přesto jsou ale zástupci ze Severní Makedonie možná největšími favority celého mistrovství, přičemž se český národní tým proti nim může utkat až případně v samotném finále. 

Sérii proti Švédsku bude vysílat Twitch kanál PLAYzoneUP v pátek od 17:00.


Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka