League of Legends

Patrik dopomohl EXCEL k vítězství nad Vitality. Francouzský superteam končí první týden LEC 0:3

Patrik dopomohl EXCEL k vítězství nad Vitality. Francouzský superteam končí první týden LEC 0:3
16. 1. 2022
  |  

Nová sestava ambiciózního celku a velkého favorita LEC zaživá extrémně tragický start soutěže. Team Vitality dnes padl ve 3. zápas v řadě, bylo u toho i české ADC, které mělo na vítězství EXCEL velký podíl.

Měl to být vzestup jednoho z celků, kterým páteční ani sobotní zápas nevyšel. EXCEL i Team Vitality začali letošní rok LEC 0:2 a dnes to mohl jeden změnit. První jmenovaný celek si ani přes pozici outsidera oproti velkému soupeři nebral servítky a od začátku hry diktoval tempo.

Patrik "Patrik" Jírů navíc za ADC zvládl roli skvěle a velkou část hry držel sk´óre 4:0, ani shutdown od Carzzyho na druhé straně osud nezměnil. Poslední teamfight se odehrál před Elder drakem, kdy EXCEL dokázali nahitovat své soupeře, švédský top laner Finn "Finn" Wiestål se mohl teleportovat směrem k soupeřově base, kterou následně za přispění spoluhráčů zničil.

LEC - Week 1, Day 3:
  • EXCEL 1:0 Vitality

Tragický start LEC pro Vitality

Vitality si dnes připsali třetí porážku v řadě a první split letošního roku v LEC odstartovali tragicky. Poté, co si nejprve s Team Vitality poradila obměněná sestava vítězů roku 2021, MAD Lions, přišla také porážka v zápase týdne s fnatic a dnes v neděli se zmíněným týmem EXCEL.

Evropský "super team" bude mít co dělat, aby se po zbytek splitu vzchopil, základní část je však dlouhá a favoritovi soutěže by i přesto porážky tento víkend nemělo utéct play-off.
 
Další program Vitality na následující 2 víkendy:
  • vs. Team BDS
  • vs. G2 Esports
  • vs. SK Gaming
  • vs. Rogue

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.