League of Legends

Patch 12.10: Riot Games chystá velké změny, upraví se výdrž championů

Patch 12.10: Riot Games chystá velké změny, upraví se výdrž championů
9. 5. 2022
  |  

Na konci května čekají fanoušky nejpopulárnější MOBA hry velké novinky. Riot Games není spokojen se stavem současné mety a chystá razantní změny výdrže nejen championů.

Více životů, armor i magic resist pro všechny. Nerf healování, více durability pro Barona nebo věže. Developeři League of Legends připravují zásadní novinky, které by v půlce roku měly překopat hru od základu. Všechny tyto změny mají vést k větší výdrži nejen championů.

Důvod? Současný stav vývojářům nevyhovuje. Teamfighty jsou moc rychlé, hůře se v nich orientuje a některým championům stačí jen část abilit k tomu, aby rychle soupeře poslala zpátky na respawn. Kvůli rychlosti bojů také chybí prostor k mechanickým a chytrým outplayům, což vždycky League of Legends zdobilo.

„Menší výdrž championů vede k tomu, že zejména squishy carry a supporti mají problém ovlivnit hru, protože je někdo hned one-shotne. Nemají prostor přehrát soupeře zpátky. Když umíráte moc rychle, je navíc těžké vůbec zjistit, co vás zabilo. Tohle všechno vede k nedokonalým zážitkům ze hry,“ popsal Riot důvody změn.


Koncem května by tedy hráči měli už jen z pocitu poznat, že dávají dávají a dostávají méně damage. Championi, kteří mají burst, budou muset vynaložit více prostředků, více se commitnout nebo být o dost více napřed. „Teamfighty budou zkrátka delší,“ pokračuje Riot.

Chystá se zavedení několika změn. Ránu by zajisté měl dostat sustain a healing, který je v současné metě téměř nepostradatelný. Riot si také uvědomuje vážnost těchto změn a bude aktivně monitorovat všechny data, aby se například z tank champů nestaly nezabitelní giganti. „Pozor dáme také na profesionální zápasy, aby nebyly uspávací,“ vysvětlují. Ideální balanc má být ten, kdy všechny herní styly budou použitelné. 

Patch 12.10 vejde v platnost 25. května.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.