CS:GO

Osmifinále Y-Games PRO Series: EP padli, naopak zvítězili SINNERS. Dnes se představí DNE a Cryptova

Osmifinále Y-Games PRO Series: EP padli, naopak zvítězili SINNERS. Dnes se představí DNE a Cryptova
24. 5. 2023
  |  

Y-Games PRO Series se posouvá do 3. hracího dne osmifinálových bojů. V úterý si poradily se svými bitvami týmy SINNERS, Astralis Talent a DomiNation, naopak skončili hráči ENTERPRISE. Dnes se do akce podívají ještě Cryptova a Dynamo Eclot.

Mezinárodní soutěž Y-Games PRO Series má za sebou další osmifinálový hrací den. V něm si nedokázali hráči ENTERPRISE, za které hostoval manguss za systema (maturitní povinnosti), poradit s Astralis Talent, jasně padli 0:2 a jejich cesta turnajem tak skončila velkým neúspěchem. 

Následně do vyřazovací části, a turnaje celkově, vstoupili SINNERS Esports, kteří dokázali ovládnout souboj s PGE Turow 2:0. V dalším kole narazí česko-slovenský celek na Ignis Serpens. Poslední duel ovládli DomiNation, kteří porazili nasazené BIG Academy, loňského vítěze Y-Games PRO Series. 

Proti DomiNation nastoupí ve čtvrtfinále vítěz dnešního duelu mezi Singularity a Cryptova, který se odehraje od 20:00. Tuzemský zástupce by měl být v utkání se 156. týmem světa favoritem. SazkaBET vidí šance na vítězství Cryptovy v kurzu 1,54:1. Naopak na Singularity je vypsán kurz 2,30:1.

Ještě předtím, tedy od 17:00, dojde na duel mezi Dynamo Eclot a NAVI Junior. Kromě ESEA Advanced se česko-slovenský celek a největší favorit na postupnou korunovaci do role domácí jedničky mnoho turnajů neúčastní. Nicméně půjde o důležitý BO3 duel v kontextu přípravy na víkendový turnaj v Bratislavě. S osmifinále by si DNE mělo jasně poradit, o čemž svědčí i kurz 1,22:1 na vítězství.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.