CS:GO

Osmifinále Y-Games PRO Series: Do čtvrtfinále míří Cryptova, EIQ v něm narazí na DNE

Osmifinále Y-Games PRO Series: Do čtvrtfinále míří Cryptova, EIQ v něm narazí na DNE
25. 5. 2023
  |  

Středečními dvěma duely vyvrcholilo osmifinále turnaje Y-Games PRO Series 2023. Z postupu do další fáze se nakonec radovaly 4 ze 6 česko-slovenských organizací. Před branami čtvrtfinále zůstaly týmy ENTERPRISE a nečekaně také Sampi. Naopak ve včerejším programu uspěla Cryptova.

Mezinárodní turnajová série Y-Games PRO Series 2023, ve které se hraje o necelých $50,000, se přesouvá do další fáze vyřazovacích bojů. Poslední místenky ve čtvrtfinále si po středečních zápasech zajistily týmy Dynamo Eclot, který zdolal NAVI Junior (2:0) a Cryptova, která přemohla Singularity (2:0).

Hned ve čtvrtfinále tak může dojít na střet dvou česko-slovenských organizací, konkrétně pak Dynamo Eclot a Entropiq. Obě totiž shodně postoupily a již příští týden si to rozdají o postup do TOP 4. Ještě předtím si navíc, ze strany Entropiq však v pozměněné sestavě, zahrají o postup do finále Tipsport CS:GO Bratislava 2023.

Z řad česko-slovenských účastníků osmifinále mezi nejlepších 8 celků neprošli pouze hráči ENTERPRISE, kteří nestačili na Astralis Talent a také Sampi. Ti pro změnu nečekaně prohráli se Sashi, ovšem od té doby v evropských turnajích na HLTV šlapou skvěle a před víkendem ladí výbornou formu.

Přehled čtvrtfinálových dvojic:

  • Astralis Talent vs. Sashi
  • SINNERS vs. Ignis Serpens
  • DomiNation vs. Cryptova
  • Dynamo Eclot vs. Entropiq

Turnaj bude pokračovat těmito zápasy v dalšími týdnu. O dalších 7 dní později bychom měli poznat také finálního vítěze celé mezinárodní akce.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.