CS:GO

Oskarův tým padl s obhájcem titulu, skupinu B překvapil britský komentátor

Oskarův tým padl s obhájcem titulu, skupinu B překvapil britský komentátor
15. 6. 2023
  |  

Turnaj pro jedny z nejlepších individualit po pěti měsících opět baví příznivce světa Counter-Striku. GOAT League 2023 Summer VACation, pořadatele 1xBet, nabídne v nejbližších šesti dnech porci zábavných zápasů plných mixového pojetí hry na vertikálně otočených mapách. Osm týmů vedených jmény jako olofmeister, GeT_RiGhT, NadeKing, Lobajnica, AdreN nebo Pimp již od dnešního dne svádí souboje o 250 000 dolarů, vítěz si z pomyslného koláče prize poolu ukrojí rovných 100 000. Turnaj může být zajímavým i pro české publikum, pod křídly olofmeisterovy pětky se totiž prezentuje čtyřnásobný účastník Majoru Tomáš "oskar" Šťastný.

Právě tým olofmeister, nesoucí jméno svého kapitána a nejvěhlasnějšího hráče, hned na úvod turnaje čelil vítězi posledního obdobného turnaje, týmu černohorského streamera, hráče a odpůrce CS2 Lobanjicy. Týmy napříč upraveným map poolem vyškrtaly týmovější mapy jako Nuke, Train nebo Vertigo, komunita sledujících na twitchi je tedy vyslala do víru marocké Mirage. Tým ve složení olofmeister, oskar, shox, Ksu a LETN1 hned v první polovině za CT nestačil náporu hladových krků Lobanjicova týmu a sadu úvodních patnácti kol prohrál poměrem 6:9, který vzhledem k pomalému začátku defenzívy mohl být považován jako dostačující. Olofmeisterovu celku ale nesedl ani start druhé poloviny, sestava ve složení Lobanjica, Krimbo, kassad, Aunkere a victoria nakonec položila soupeře na lopatky výsledkem 16:7, když Krimbovi chyběl jediný zářez na pažbu k dosažení pověstné hranice 30 killů.

Zajímavý byl i dříve hraný duel skupiny A mezi týmem srbského internetového tvůrce Nikolarna a silně vyhlížejícím celkem analytika, streamera a bývalého hráče Pimpa. Týmy v pick fázi odmítly mapy jako Dust 2 nebo Inferno, komunitu pak ze zbylých voleb nejvíce zaujal Train. Mapa zasazena do kontextu zmařené cesty vlaku převážející nukleární materiál s cílem v Cedar Creeku více sedla právě týmu ve složení Nikolarn, smooya, Thomas, starix a Zana, který nejprve opanoval T stranu 9:6 a za obranu nedovolili Pimpovi s NBK-, SPUNJem, t4tty a finálovým účastníkem posledního majoru v CS:GO iMem zázračný comeback. První zápas turnaje tak končil výsledkem 16:12.
Diváckou atraktivitu potvrdil i fakt, že v prvním hracím dni fanoušci jednotlivých týmů a netradičního CSka viděli ve čtyřech zápasech čtyři různé mapy. Úvodní duel skupiny B mezi týmem oblíbeného youtubera, zaměřujícího se nejen na edukační videa ze světa populární střílečky, NadeKinga a sestavou nejužitečnějšího hráče krakovského Majoru z roku 2017, Kazacha AdreNa nabídl měření sil na mapě Inferno. Zatímco druhý zmiňovaný věřil silám CIS scény, když do svého celku nominoval hallyho, Patsiho, lattykka a ženský prvek v podobě tory z Nigma Galaxy, NadeKingova sestava se kromě svého kapitána chlubila mezinárodními jmény jako HenryG, Lucky, Lekr0 nebo ASTRA. Právě sestava estonského tvůrce videí nechala svého soupeře daleko za sebou hned v první polovině, když za T „vyběhali“ soka poměrem 10:5. Šest vyhraných kol za CT pak stačilo k potvrzení kvalit a celkovému vítězství 16:13 na mapě z jižanského prostředí.

První den uzavíral druhý duel skupiny B, souboj týmů GeT_RiGhTa a TrilluXe na mapě Overpass. Právě celek legendárního Švéda soustředil své zraky ke jménům acoR, AMANEK nebo vilga, rozdílovým prvkem se ale již v průběhu první poloviny stal britský komentátor JustHarry, který sebevědomě konkuroval i dánskému spoluhráči na AWP v počtu získaných killů. Druhý mančaft ve složení TrilluX, KaiR0N, misutaaa, BERRY a twenty3 pouze přihlížel ofenzivním výběhům soupeře za T stranu v druhé polovině, do které ale vstupovali s nadějným výsledkem 7:8. V souboji hráček NigmaGalaxy tak byla o něco šťastnější Ksenia „vilga“ Kluenkova, jejíž tým opanoval výsledkem 16:8 závěrečný zápas prvního hracího dne a díky skóre se vyšvihl do čela skupiny B.

Další zápasy této ligy budou k mání již zítra od 12:30, s anglickým komentářem si můžete užít i zápas oskara pod hlavičkou týmu olofmeister se začátkem v 15:30.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.