CS:GO

oskar je GOAT! S týmem olofmeistera ovládl turnaj známých tváří a legend

oskar je GOAT! S týmem olofmeistera ovládl turnaj známých tváří a legend
20. 6. 2023
  |  

Finálovým vítězstvím ukončil tým olofmeister ve složení olofmeister, oskar, shox, juricM a Ksu turnaj GOAT League 2023 Summer. Triumf v letní edici online zápolení známých osobností a hráčských legend ze světa Counter-Striku týmu vynesl sto tisíc dolarů a skalp týmu analytika Pimpa.

Šestidenní turnaj pro osobnosti ze světa CSka jsme nakousli již v polovině června, po šesti zápasech oskarova týmu ale můžeme s jistotou říci, že český sniper patří na Counter-Strikový Olymp. V turnaji 1xBet GOAT League 2023 Summer VACation zářil ze všech hvězd nejjasněji, když s ratingem 1.43 za 8 map předběhl někdejší vítěze Majorů a streamující legendy tohoto herního titulu, za což byl s týmem olofmeistera oceněn i samotným vítězstvím této zábavné soutěže. Z celkového prize poolu 250 000 $ si tým švédského dvojnásobného vítěze Majoru odnáší příjemných sto tisíc, když ve finále zdolal tým dánského analytika a bývalého profesionálního hráče Pimpa.

Utkání nezačalo pro tým olofmeistera zrovna nejlépe, do zápasu místo LETN1ho musel být povolán v roli stand-ina bývalý COO ESEC, Srb juricM, který je známý zejména na Balkáně. Výsledkově se to ale na týmu nijak neprojevilo. Úvodní mapu duelu, Dust2, totiž zvládl oskarův celek s grácií. S klidem a pohodou na myši a klávesnici protančil tým olofmeister T stranou, kterou ovládl výsledkem 10:5 a ve velkém tempu ukončil všechno dění na úvodním kolbišti poměrem 16:8. Vůbec nejvíce byl vidět francouzský shox, vítěz Majoru z roku 2014 nastřílel přesně 30 killů.

Procházka růžovým sadem to však nebyla na mapě s pořadovým číslem dva. Sestava kolem Pimpa ve složení NBK-, t4tty, iM a SPUNJ tvrdila velmi dobrou ofenzivní muziku v první polovině za T, kterou pětice ovládla poměrem 9:6. Stejný výsledek ale na sebe nenechal dlouho čekat, tým budoucího vítěze turnaje totiž za útok také zabral a vynutil si své druhé prodloužení na turnaji. To první měli hráči "v nohách" ještě z rozhodující semifinálové Mirage, kde proti celku Lobanjicy rozhodli o  postupu do finále až v dvaapadesátém kole. Ani zkušenost v prodlužovaných mapách ale oskarově pětce radost nepřinesla, tým podlehl 16:19.

Hromadné veselí tak muselo být ještě odloženo, o to ale bylo výraznější pro české barvy na konci mapy Train, kterou komunita sledujících vybrala jako decider. Pro tým olofmeistera to sice nevypadalo vůbec dobře po první polovině, která končila za CT nepříliš ideálním výsledkem 8:7, za útok ale oskar a spol. dovolili svým sokům jen jediný bod a nakonec se radovali z triumfu 16:8. Právě Tomáš "oskar" Šťastný ze SINNERS na rozhodující mapě neměl konkurenci, když soupeře srovnal se zemí hned v sedmadvaceti případech a s ratingem 1.70 vyškolil úplně všechny.

Pro oskara tak turnaj dopadl na výbornou, spolu s většinou tuzemských hráčů si i on nyní může spokojeně užívat summer breaku, navíc s drobným finančním obšťastněním.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.