Dota 2

Organizace PGL oznámila nový turnajový formát: PGL Dota 2 Wallachia

Organizace PGL oznámila nový turnajový formát: PGL Dota 2 Wallachia
13. 3. 2024
  |  

Rumunský esportový kolos PGL se v poslední době skutečně činí. Nyní však není nasnadě jím pořádaný první major v Counter-Strike 2, nýbrž nově oznámený formát na pro scéně populární MOBA hry: Dota 2 Wallachia se představuje ve své první sezóně a rovnou s prize poolem 1 milion dolarů!

Turnaj PGL Dota 2 Wallachia nabídne prostor celkem šestnácte týmů, deset z nich si od PGL zasloužilo přímou pozvánku. Jedná se o desítku světových gigantů: Team Liquid, Gaimin Gladiators, Team Falcons, Team Secret, BetBoom Team, Team Spirit, Xtreme Gaming, HEROIC, Shopify Rebellion a Aurora. Jistě, někdo může namítat, že mu chybí ten či onen důležitý tým, ale pozvánky byly rozdány jasně.

Zbylou šestici utvoří týmy, které budou muset projít otevřenou a uzavřenou kvalifikací. Cílem PGL je v tomto případě nabídnout ta největší jména profesionální scény, ale zároveň dát možnost účastnit se v podstatě komukoliv, kdo projde kvalifikací. Momentálně je možné se registrovat do otevřené kvalifikace ve všech šesti hlavních regionech.

Jak přesně bude vypadat formát samotného turnaje? Tradičně nabídne dvě části: skupinovou a vyřazovací. Ve skupinové části se proti sobě postaví všech šestnáct týmů v systému Swiss. Půjde o kritický segment turnaje, protože do play-off postoupí pouze první osmička, zbytek na turnaji skončí. Vyřazovací část nabídne dnes již klasický a populární double-elimination bracket.

Všechny zápasy v první sezóně PGL Dota 2 Wallachia budou BO3, kromě grand finále, které bude best of five. Celý turnaj se odehraje v hlavním městě Rumunska, Bukurešti mezi 10. a 19. květnem 2024. Vítěz si odnese jeden milion dolarů a pokud je záhodno věřit společnosti Valve, protože se jedná o mezi regionální turnaj, bude na něm velmi záležet, co se pozvánky na letošní The International týče!

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.