CS:GO

Opustí Xyp9x Astralis? Dánský hráč webu Dexerto potvrdil, že zvažuje jiné možnosti

Opustí Xyp9x Astralis? Dánský hráč webu Dexerto potvrdil, že zvažuje jiné možnosti
16. 8. 2021
  |  

Končí mu smlouva s posledním prosincem 2021 a už nyní se spekuluje kam dál zamíří. Dánský hráč Xyp9x navíc portálu dexerto.com potvrdil, že zvažuje i jiné možnosti než setrvání v Astralis.

Okolo prestižní dánské organizace začínají esportoví novináři kroužit čím dál tím víc. Důvody jsou jasné. Na jedné straně In-game leader Lukas "gla1ve" Rossander prodloužil smlouvu až do roku 2024, vedení přivedlo navíc talentovaného AWP hráče Philipa "Lucky" Ewalda, ale na druhé straně není jisté, co bude s trojicí miláčků dánského publika, kterým s koncem roku končí tříleté kontrakty.

Andreas "Xyp9x Højsleth, Peter "dupreeh" Rasmussen a Emil "Magisk" Reif se dost možná s týmem rozloučí po konci platných smluv. První jmenovaný nyní prozradil portálu dexerto.com, že zvažuje další možnosti do dalších sezon a do budoucnosti.
Pětadvacetiletý dánský hráč, také přezdívaný "Clutch Minister", patří Astralis od ledna 2016. Během loňského roku si dokonce musel vzít pauzu od kompetetivního hraní, aby restartoval myšlenky a dokázal se připravit na návrat.

Možností a týmů, které by stály o jeho služby, by byla celá řada. Otázkou tedy je, jakou cestou se bude sám hráč chtít vydat.

Zdroj úvodní fotografie: @BLAST/ Adela Sznajder

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.