Dota 2

Dota 2 Singapore Major míří do vyřazovací části. Skupinové fázi vévodil tým Thunder Predator

Dota 2 Singapore Major míří do vyřazovací části. Skupinové fázi vévodil tým Thunder Predator
31. 3. 2021
  |  

Dvoudenní bitva osmičlenné skupiny je rozhodnuta. Jihoamerická organizace Thunder Predator prošla překvapivě skupinou bez porážky a postupuje z prvního místa.

Ve skupinové fázi turnaje OneEsports Dota 2 Singapore Major na sebe narazilo hned několik globálně uznávaných organizací. Osmička týmů odehrála svá utkání systémem round robin best of two (dále BO2), každý celek si tedy připsal celkem sedm zápasů. Thunder Predator, jediný zástupce jihoamerického regionu na turnaji (tým Beastcoast se z turnaje odhlásil, podobně jako NAVI, kvůli pandemii COVID-19), byl před začátkem skupiny považován za outsidera.

Jihoamerická scéna není světově tolik sledována a nečekalo se, že silné severoamerické a evropské týmy budou mít konkurenci. Opak byl však pravdou. Thunder Predator se díky svému skvělému pickování a nebojácnému, až agresivnímu stylu, probojovali na první místo tabulky, aniž by prohráli jedinou BO2! Se skóre 12 vyhraných map a dvou remizovaných, to byli právě oni, kdo neměl ve skupinových bojích konkurenci.



Na druhé straně tabulky se zrodila podobná senzace, jen s hořčejším koncem. Tradiční evropský tým Alliance skončil na posledním místě, když nedokázal vyhrát jediné BO2. Bolestivému umístění nepomohla ani hvězda Dota 2 scény s4 (Gustav Magnusson), který právě s Alliance v roce 2013 vyhrál slavný The International. Tak brzký konec nepředvídali ani experti scény. Např. bývalý kapitán Evil Geniuses, ppd, se před turnajem o Alliance vyjádřil pro weplay.tv jako o černém koni celého eventu:

„Týmem, který bude nejvíce konkurovat nasazeným jedničkám na turnaji, je určitě Alliance. V celé sezoně se pravidelně dokázali postavit každé výzvě, která na ně čekala a právem se etablovali jako druhý nejlepší tým v Evropě.“

Konec skupinové fáze vyvolal také mnoho posměšků ohledně formátu turnaje. Thunder Predator totiž za své jednoznačné vítězství ve skupině zatím nedostanou ani jediný dolar, a díky následnému slepému losu na ně ve vyřazovací části turnaje čeká pravděpodobně nejlepší tým na světě, Team Secret.

Vyřazovací boje začnou již dnes, rozlosování play-off je k dispozici níže. Během pár dní bychom se měli dozvědět, kdo dokráčí až k samotnému triumfu a zda se opět dočkáme nějakého překvapení.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.