League of Legends

OMON vyhrál LFL2, v nejkvalitnější druhé lize zářil

OMON vyhrál LFL2, v nejkvalitnější druhé lize zářil
9. 4. 2024
  |  

V rozhodujícím duelu kvalitní soutěže na sebe narazily úspěšné celky základní části. IZI Dream ji kompletně ovládli, ICI Japon Corp se umístili na třetím místě, těsně za nejlepší dvojicí. Pak ale předvedli skvělou jízdu playoffs a finále nemělo jasného favorita.

Omonův Ici Japon šel po třech hrách na dva mečboly, když se dostal do vedení v sérii 2:1. Všechny úvodní zápasy rozhodovaly vyrovnané bitvy v midgame, v podobném duchu se nesl také čtvrtý zápas. V něm IJC tahali spíše za kratší konec, ale pozdní Baron je dostal do sedla. Finální fighty ovšem nevyšly a finálová série zamířila do páté mapy.

Pátý a rozhodující duel začal pro ICI Japon skvěle. Do desáté minuty pro sebe dva killy sehnal OMON na Ahri i marksman Deadly na Jinx. Snowball pokračoval až k nepřátelskému nexusu, kde ale ICI Japon nepochopitelně zamířili až do fontány a nabídli nepřátelskému marksmanovi Piwekovi Quadra kill. IZI Dream z této situace sebrali Barona a smazali původní výhodu IJC.

Hra tak znervózněla a vyhrát mohl kdokoliv. Fighty byly neskutečně těsné a žádný tým z nich nenacházel klíčovou výhodu. V rozhodujícím fightu ji tak našel OMON, který se s Ahri vrhnul do backlinky a přesnými charmy zařídil ICI Japon Corp premiérový titul ve francouzské druhé lize.

Pro české lolko jde o významný úspěch a pro Omona snad i první krok v kariérním posunu.


Zdroj úvodní fotografie: OTPLol

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč