League of Legends

Ohlasy po MSI: Noah se omluvil fanouškům, G2 ve scrimech poráželi BLG

Ohlasy po MSI: Noah se omluvil fanouškům, G2 ve scrimech poráželi BLG
21. 5. 2024
  |  

Evropské týmy po návratu z MSI řeší své výkony, příčiny neúspěchu i pozitiva reprezentace našeho regionu na nejvyšší světové úrovni. Zatímco G2 v mnoha ohledech nadchli, v táboře Fnatic se řeší především příčiny neúspěchu.

Fanoušci i experti se nejvíce shodují na nedostatečných výkonech marksmana týmu Fnatic. Korejský střelec Noah opět ve velkých zápasech nedokázal prodat výkony z LEC a na světovou špičku mu chyběl pořádný kus. 

Sám Noah ve vyjádření po turnaji své výkony viděl za špatné a omlouval se týmu i fanouškům. V zápasech cítil tlak, trpěl panickými ataky a nezvládal se adaptovat na vyšší tempo. V důsledku si naordinoval pauzu od sociálních sítí do konce kompetitivního roku a udělá maximum pro zlepšení v létě a snad i na Worlds.
Marksman týmu Fnatic Noah | Zdroj: Riot Games

Český trenér Fnatic, Tomáš “Nightshare” Kněžínek, litoval především nenaplněného potenciálu týmu, kterému se dařilo ve scrimmech proti G2. V duelu s Team Liquid, ve kterém Fnatic překvapivě podlehli americkému týmu 1:3, bral prohry na sebe a nebyl spokojený s drafty a adaptací na sérii. Přes léto bude Fnatic pracovat na vychytání chyb.

Jak již bývá tradičně zvykem, výsledky scrimmů zveřejnili G2 Esports, přes svého manažera Romaina. Tým v trénincích opět předváděl výborné výkony, drtil Liquid a Flyquest, proti Fnatic ale na začátku čínského bootcampu tým ztrácel. Proti asijským týmům ukazoval skvělou práci především ve srovnání s Čínou, porážel BLG i TOP Esports. Pro světový šampionát je pak skvělou vizitkou výhra jednoho scrim bloku proti Gen.G v poměru 4:3.

Výsledky tréninků a zápasu G2 na MSI 2024 | Zdroj: Romain Bigeard

Tréninkové zápasy ale samozřejmě nejsou přehnaně vypovídající, počítá se jen to, co se děje na stage. Při prohře s T1 si podle Romaina G2 vybrali špatný den, T1 je zaskočili a prezentovali se výrazně lépe, než při prvním těsném měření. Každopádně vychvaloval týmovou kulturu a přístup hráčů nejen k tréninku. 

Jak sám uvedl Caps, vymlouvat se na to, že jsou týmem z LEC a nemají šanci, je nesmysl. G2 pevně věří, že se jim s momentální sestavou a dlouhodobým programem podaří uspět na mezinárodní úrovni.

LEC startuje za dva týdny, během tohoto období budou ještě týmy ladit chyby a následně skočí do evropského okruhu, který je má připravit na světový šampionát. Jak se týmy posunou budeme bedlivě sledovat.


Zdroj úvodní fotografie: Riot Games

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč