CS:GO

OG poráží Complexity 2:0 a posouvají se do dalšího kola knockout stage, kde narazí na FaZe

OG poráží Complexity 2:0 a posouvají se do dalšího kola knockout stage, kde narazí na FaZe
25. 8. 2022
  |  

Čtvrtkem se nám rozběhla knockout stage Blast Premier Fall Groups. Hned v prvním zápase dne narazili Neofragovi OG na americkou organizaci Complexity. Po těsné výhře na Ancientu a demolici na Overpassu se evropská organizace posouvá do dalšího kola, kde se v pátek střetne s výherci posledního Majoru - FaZe.

OG se příliš nevyvedla skupinová fáze, ve které prohráli nejdříve 11:16 s Vitality a poté 9:16 s Astralis. V prvním kole knockout stage jim byla přidělená americká organizace  Complexity. Ti  ve svém prvním zápase porazili NaVi, poté však těsně prohráli s Team Liquid a na závěr prohráli s NaVi, kteří jim tak vrátili porážku z prvního kola.

OG vs. Complexity

Výsledek - 2:0
  • de_ancient 16:13 (11:4)
  • de_overpass 16:4 (11:4)

Volbu první mapy do toho zápasu měli OG, kteří si vybrali Ancient. Přestože Complexity vyhráli první dvě kola, byla první polovina jasně pod taktovkou evropské organizace a skóre 11:4 naznačovalo jednoznačnou hru. Druhá polovina však přinesla naprosto opačný průběh. OG vyhráli pistol round a následná dvě kola, z dalších deseti kol však zvládli uhrát pouze jediné a pomalu se schylovalo k prodloužení. Za stavu 15:13 se dexter rozhodl pro defuse ve smoku, FaNg ho nedokázal zastavit a OG si tak připsali první mapu. 

Druhou mapou se stal Overpass a start OG za CT stranu. Evropská pětice se s tím ze začátku vůbec nemazala a po chvilce vedla už 7:0. Complexity se ve zbylé části alespoň trochu nadechli a po polovině svítilo opět skóre 11:4. To bylo však od Complexity vše, jelikož druhá polovina byla plně pod taktovkou OG a celkové skóre 16:4 posílá americkou organizaci domů. Za zmínku stojí určitě výkon degstera, který předváděl skvělé výkony na obou mapách.

Další zápas čeká neofraga hned v pátek od 15:00 proti FaZe Clanu ve druhém kole knockout stage.
Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.