OG končí už v prvním kole BLAST Premier Spring Showdown

OG končí už v prvním kole BLAST Premier Spring Showdown
30. 3. 2023
  |  

NEOFRAG a jeho tým končí už ve čtvrtfinále evropského Showdown turnaje a na jarní finále série Blast Premier se tak s OG nepodívá. Do pátečního semifinále také postoupili dle očekávání hráči Cloud9.

OG do zápasu nastoupili bez jedné ze svých opor. Kvůli nemoci degstera nahradil Owen "smooya" Butterfield, který se tak opět mohl představit na nejvyšší úrovni. Na Infernu to byl ale hlavně flameZ, který táhl svůj tým a OG na svém picku přehráli Ninjas 16:10. Pozitivní start však neznamenal zhola nic, protože NIP zvládli relativně v klidu srovnat. Ačkoliv se v první polovině mapy Overpass dokázali OG se soupeři ještě držet krok, druhou polovinu za útok získali pouhé jedno kolo a s výsledkem 16:8 se šlo na rozhodující Overpass.

Za silnější CT stranu OG nejdříve prohráli pistolkové kolo a bylo zaděláno na problém. Následný náskok NIP se sice OG povedlo ještě srovnat na 5:5, ale následně ztratili překvapivě pět kol za sebou a bylo v podstatě po zápase. NIP už si výhru na obranné straně pohlídali a i díky druhému vyhranému pistolovému kolu odevzdali OG jen jedno kolo. 

Podle očekávání se s turnajem loučí také Copenhagen Flames, kteří nestačili na Cloud9, účastníky nedávného grandfinále ESL Pro League. Během čtvrtka se hrají zbylé dva čtvrtfinálové duely, které můžete sledovat od 16:30 na Twitch a YouTube kanálech BLAST Premier.  Česko-slovenské vysílání není k dispozici.

Čtvrtfinálové zápasy
  • NIP vs. OG - 2:1 (10:16 / 16:8 / 16:6)
  • Cloud9 vs. Copenhagen Flames - 2:0 (16:11 / 16:7)
  • 30. 3. 16:30 - Rare Atom vs. BIG
  • 30. 3. 19:30 - 9INE vs. Fnatic

Zdroj úvodní fotografie: HLTV

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka