Dota 2

OG Dota 2: Ceb vysvětluje proč OG fungují lépe s Anou v týmu

OG Dota 2: Ceb vysvětluje proč OG fungují lépe s Anou v týmu
5. 5. 2021
  |  

Sébastien „Ceb“ Debs byl hostem Position 6 Podcast moderátora Daniela Offena a vysvětlil rozdíly mezi navrátivším se carry hráčem Anathanem „ana“ Phamou, a předchozími pokusy na této pozici s jinými hráči.

Ceb hned zkraje potvrdil, že návrat any zpět do týmu znamenal hlavně návrat pozitivní atmosféry a týmové synergie, tedy dvou nejdůležitějších věcí, díky kterým zažili OG masivní úspěch [OG jsou back to back šampioni The International 2018 a 2019, žádnému jinému týmu se něco podobného nepovedlo – u obou výher figuroval v týmu právě ana].
Ana se k týmu OG připojil po více než roční pauze v dubnu 2021 a fanoušci po celém světě byli u vytržení. Důvod je jednoduchý: naděje na zkompletování hattricku, tří po sobě jdoucí trofejí Aegis na The International. A dle vyjádření Ceba pro Position 6 Podcast, radost neměli jen fanoušci:

„Skutečně si myslím, že ana k nám prostě lépe zapadá, tedy oproti jiným hráčům, které jsme v době jeho absence vyzkoušeli. A to jak hráčsky, tak lidsky. Mluvím teď za sebe, ale vím, že takto uvažuje celý tým. Ana odemyká strašnou spoustu věcí, to jak hrajeme, jak fungujeme… jen tím, že je kolem nás. Nejsme tým, který by někoho nutil, ať se kvůli nám změní. Tudíž jsme se většinou pro nováčky snažili měnit my, herně i lidsky. A nakonec z toho tým vždy vyšel špatně. Vždycky jsme začali hrát hůř. Pak se vrátí ana, všechno si zase strašně sedne a všichni se cítíme mnohem lépe.“
Ceb v podcastu dále zmínil několik předchozích carry hráčů, které OG zkoušeli. Nejlépe se týmu hrálo se Sumailem a iLTW, kteří by dle Ceba z dlouhodobého hlediska uspěli, ale série nešťastných okolností nedovolila, aby v týmu pokračovali. Ne na všechny měl ale podobná slova chvály:

„Co se týče hráčů MidOne a Pajkatt, tak ti se k nám vůbec nehodí, to víme dnes jistě. Ať by byly podmínky jakékoliv, při ohlédnutí zpět vím, že by to nikdy nevyšlo.“

OG se momentálně účastní DPC League Season 2, konkrétně v DreamLeague Season 15 DPC Western Europe Upper Division. Od návratu any do týmu mají skóre 2-1, když prozatím jediný zápas prohráli ve třech hrách proti Alliance. Další mač čeká OG již dnes, 4.5 2021, v 18:00 našeho času, kdy se postaví Tundra Esports. Šlágr se ale na obzoru rýsuje hlavně 8. 5. 2021, kdy se OG potkají s Team Secret.

Celý Position 6 Podcast k poslechnutí zde.
Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.