CS:GO

OFICIÁLNĚ: Jonathan "EliGE" Jablonowski skončil v Liquid, organizace podepsala rusko-bulharské duo

OFICIÁLNĚ: Jonathan "EliGE" Jablonowski skončil v Liquid, organizace podepsala rusko-bulharské duo
23. 6. 2023
  |  

Velký severoamerický příběh o spolupráci mezi Team Liquid a hráčem Jonathan "EliGE" Jablonowski skončil po 8 letech. Americká organizace se rozhodla vydat evropskou cestou a zároveň oznámila podpis rusko-bulharské dvojice.

Synonymem věrnosti a spolupráce s prakticky jedním klubem po značnou část kariéry by mohl být považován Jonathan "EliGE" Jablonowski. Ten přišel do Team Liquid v roce 2015 jako osmnáctiletý mladík po angažmá v minoritních zámořských klubech a vydržel v organizaci až do letošního června.

Nyní, po více než 8 letech spolupráce se cesty amerického hráče a organizace rozcházejí. A to poté, co byl EliGE součástí jedné z nejúspěšnějších severoamerických generací esport hráčů vůbec a v Team Liquid se podílel na zisku desítek trofejí, včele z ESL Pro League, BLAST Pro Series nebo domácího turnaje IEM Chicago. Pětadvacetiletý hráč navíc se svými spoluhráči došel nejrychlejší cestou k zisku Intel Grand Slam Season 2 v hodnotě $1,000,000.

Jonathan "EliGE" Jablonowski, stejně jako před několika týdny Nicholas "nitr0" Cannella, dávají sbohem organizaci, kterou pomohli dostat na vrchol a střádají další plány. Zatímco druhý jmenovaný streamuje Valorant a spekuluje se o jeho přesunu na tuto hru, EliGE se vydává směrem Complexity. Další severoamerická organizace oficiálně potvrdila jeho příchod.

Pod novým IGL a evropskou cestou

Zmíněnou dvojici v Team Liquid nahradí dvě překvapivá jména, která se už ovšem do popředí spekulací o možném příchodu dostala během posledních dní velmi intenzivně. Jednou z posil je dvaadvacetiletý bulharský rifler Aleks "Rainwaker" Petrov, který naposledy reprezentoval tým 500, předtím například také SKADE nebo Fate Esports.

Další posilu si Team Liquid vyhlédl v Rusku, konkrétně v Team Spirit, z něhož přivádí Roberta "Patsi" Isyanova. Devatenáctiletý rifler si prošel jak Team Spirit, tak také academy celkem východoevropské organizace, tudíž jeho development může v Team Liquid eskalovat na nejvyšší úroveň.

Důležitou změnou v severoamerické organizace bude také pozice In-game leader CS:GO sekce. Tu totiž nově převezme lotyšský hráč Mareks "YEKINDAR" Gaļinskis, který původně do Team Liquid přišel pouze na trial/host, postupně se však zapracoval do pozice kvalitního hráče,  na kterém chce organizace stavět budoucnost.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.