CS:GO

OFICIÁLNĚ: Entropiq představují CS:GO roster. Jediný Čech, německá legenda tiziaN

OFICIÁLNĚ: Entropiq představují CS:GO roster. Jediný Čech, německá legenda tiziaN
28. 7. 2023
  |  

Nový CS:GO roster Entropiq je kompletní. Česká organizace potvrdila příchod německé legendy i dalších zahraničních hráčů, kteří doplní sestavu, v níž byl zatím znám pouze David "forsyy" Bílý. Ten zůstane jediným Čechem v sestavě.

Organizace Entropiq potvrdila oficiálně svoji novou CS:GO sestavu, s níž vyběhne do dalších turnajů během následujících dní, týdnů i měsíců. V ní nakonec figuruje pouze jediný český (tuzemský) hráč. Tím je David "forsyy" Bílý, který byl představen už před několika týdny.

"Při skládání týmu jsme se soustředili na jeho strukturu. Vnímáme jako nutnost mít v týmu veterány, kteří předají své zkušenosti a znalosti mladším spoluhráčům. TiziaN, enkay J i c0llins jsou proto pro náš squad přesně ti praví. U forsyyho, oxygeNa a Marixe, našich mladých pušek, pak vidíme obrovský potenciál růstu a chuti se zlepšovat," uvedl Šimon Hradečný, manažer CS:GO Entropiq sekce pro klubový web.

Vedle forsyyho se v sestavě objeví také jako In-game Leader německý legendární hráč Tizian "tiziaN" Feldbusch, který více než 4 roky strávil v největší tamní organizaci - BIG. Předtím ještě reprezentoval například ALTERNATE aTTaX a historicky také mousesports. Poslední rok však strávil mimo aktivní hraní, nicméně jeho zkušenosti týmu mohou jednoznačně pomoci, byť doposud většinou v částečně jiné roli, než jako IGL, do které jej Entropiq berou.
Nová CS:GO sestava organizace Entropiq | Zdroj: Twitter @entropiqteam
Své vyjádření přidal také Game Director organizace Entropiq, Pavel Klaban, který na týmový web potvrdil rozmanitost sestav, které byly na výběr. "Měl jsem na výběr několik variant, ale po prvních diskuzích jsem plně nabyl dojmu, že náš novy kapitán tiziaN a trenér enkay J jsou lidé, kteří jdou správným směrem a kterým rád dám svoji důvěru," uvedl.

Velkou zkušenost by měl přinést právě také Niclas "enkay J" Krumhorn, čtyřiatřicetiletý Němec, který v minulosti působil jako analytik týmů G2 Esports, mousesports a také jako trenér ALTERNATE aTTaX, Sprout a již několikrát zmíněné BIG, kde se střetnul také s tiziaNem. Ve čtyřiadvaceti letech přichází do Entropiq také srbský hráč Luka "c0llins" Živanović, naposledy reprezentující Partizan Esports.

Dvojici mladých pušek sestavy budou tvořit bývalí spoluhráči z academy sestavy OG Esports, kterými jsou Max "Marix" Kugener a Blagoy "Oxygen" Dimitrov. Kromě zkušeností z OG Esports Academy mají zkušenosti také se Sprout nebo SKADE. První ostrý test zažijí nejen dva naposledy zmínění hráči, ale i celá sestava, už v sobotu od 16:00 proti týmu Sampi.

Sestava Entropiq:

  • Max "Marix" Kugener 
  • Blagoy "Oxygen" Dimitrov 
  • Tizian "tiziaN" Feldbusch 
  • Luka "c0llins" Živanović
  • David "forsyy" Bílý

  • Niclas "enkay J" Krumhorn - trenér

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.