League of Legends

Offseason v LCS: Freeze koučem EG, Liquid budují korejský tým a 100T sází na zkušenost

Offseason v LCS: Freeze koučem EG, Liquid budují korejský tým a 100T sází na zkušenost
30. 11. 2022
  |  

Zatímco v Evropě vypadá vše uzavřeno, za oceánem ještě jednání o přestupech probíhají. Rostery ovšem začínají sbírat svou finální podobu.

Čech je poprvé head coachem přední organizace. Freeze si jako asistent v 100 Thieves za roky vybudoval renomé, které mu vyneslo novou prestižní pozici. Bývalý úspěšný ADC hráč se stává hlavním trenérem Evil Geniuses, LCS šampiona z jara 2022 a účastníka Worlds. Stejnou nabídku navíc údajně dostal ze své bývalé organizace, ale odmítlo, aby mohl právě sem.

S sebou si bere dvojici Ssumday a FBI, které velmi dobře zná s 100 Thieves. Právě s nimi třikrát vybojoval finále LCS, což jednou proměnili v titul. Freeze tak navazuje na úspěšnou spolupráci, k nim by se měli přidat stávající roster – Jojopyun, Vulcan a Inspired. Čeká se ovšem na oficiální potvrzení.

Příchod FBI znamená, že Danny stále není k dispozici. Jeden z nejlepších domácích hráčů NA během letního play-off neočekávaně odešel kvůli problémům s psychickým zdravím. Ani po několika měsicích není zatím v pořádku a jeho návrat je v nedohlednu.

Zkušenosti vpřed

Zajímavý krok dělá bývalý zaměstnavatel Freeze. Trojnásobný finalista 100 Thieves z ročního odpočinku pravděpodobne probudí Doublelifta, jednoho z nejúspěšnějších LCS hráčů historie. Navázat by měl na bývalou spolupráci s Bjergsenem, duo strávilo nejlepší roky kariéry společně v TSM a netajili se tím, že by rádi společně na Rift ještě vstoupili. Mělo by se jim to znovu splnit. Pozice junglera by měla dál patřit Closerovi, které doplni talentovaný toplaner Tenacity a support Busio.

TL budují korejský tým

Evropská cesta nevyšla, míříme do Jižní Koreji. Tak by se ve zkratce dal popsat přístup Team Liquid, kteří až na CoreJJ kompletně mění svůj roster. Čtyři Evropany mění za Korejce, organizace tak vyráží velmi netradiční cestou.

Bwipa by měl nahradit Summit, bývalý hráč Cloud 9. Podle všeho to vypadá, že vicemistr Worlds angažmá na následující půlrok nenajde. Podle jeho slov by rád zůstal v Severní Americe, protože mu život v Los Angeles vyhovuje, ale kvalitní nabídka z LCS nepřišla.

Junglerem by se měl stát čerstvý mistr světa a propagátor Kindred Pyosik, který po největším triumfu v životě míří do LCS. Povýšení z akademie dostane midlaner Haeri, Australan s korejskými kořeny. Podobně je i na tom Yeon, korejsko-americké ADC se zkušenostmi z druhého týmu Team Liquid.

Pětici uzavře stálice CoreJJ, který je dlouhodobě kapitánem týmu a nejzkušenějším hráčem rosteru.

 


Co ostatní?

Jedinou změnu úřadující mistr chystá Cloud9. Letní šampion se po půlroce loučí s dánským midařem Jensenem, který si splnil svůj sen vyhrát s touto organizací LCS titul. Jeho místo zaujme Diplex, německý import z ERL scény a týmu Vitality.Bee - zbylá čtveřice, tedy Fudge, Blaber, Berserker a Zven zůstává stejná.

Jeden z nejlepších hráčů LCS historie míří do tradičního týmu Dignitas, kde se potká například s Armutem. Turecký toplaner po dvou letech vypadl z rosteru MAD Lions a přijal tak nabídku stěhování za oceán.

Populární organizace TSM nezažívá lehké období. Z předního týmu se stal celek pohybující na spodku tabulky, tým navíc provází neustálá dramata a v posledních týdnech navíc přišly o cenné sponzorství se zkrachovalou kryptoměnovou burzou FTX. 

V rosteru zůstává Taiwanec Maple, spolu s ním i dvojice mladíků z akademie Solo a Chime. Novými akvizicemi jsou korejský jungler Bugi, naposledy působící v jihoamerickém týmu Estral Esports. Roli ADC si převezme Neo, doposud působící v Dignitas.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.