League of Legends

Offseason v LCK: Mistři z DRX odcházejí, Faker prodloužil s T1

Offseason v LCK: Mistři z DRX odcházejí, Faker prodloužil s T1
30. 11. 2022
  |  

Také v nejlepší soutěži světa jede zákulisí naplno. Co se zatím v jihokorejské LCK potvrdilo?

Největší zpráva přišla z úřadujících mistrů světa. DRX překvapili celý svět triumfem na Worlds, což logicky vyústilo v obrovský zájem o jejich hráče. Všem navíc končil kontrakt, což znamenalo, že kompletní pětice byla k mání pro ostatní týmy. Podle aktuálních prognóz to vypadá, že v sestavě nezůstane vůbec nikdo.

Kometa Worlds Zeka míří do Hanwha Life Esport, kteří v zákulisí budují supertým. Midlaner by se v týmu měl potkat s toplanerem Kingenem, spoluhráčem z DRX. V rosteru je doplní ADC Viper, mistr světa s EDG z roku 2021, jungler Clid z FunPlusPhoenix a support Life z KT Rolster. Tato pětice dohromady vypadá na papíře nejlépe, z méně nenápadné organizace tak může být jeden z aspirantů na titul.

Legendární Deft zamíří do DWG Kia, kde doplní další skvělé hráče typu ShowMaker, Kellin či Canyon. O Pyosika má podle posledních prognóz zájem Team Liquid, největší populizátor championa Kindred tak pravděpodobně zamíří do LCS. A BeryL? Dvojnásobný mistr světa zatím nové angažmá nemá, jeho budoucnost bude teprve v následujících dnech či týdnech potvrzena.

Faker překvapení neudělá

Každou offseason je velké téma Faker. Nejlepší hráč historie je pokaždé horkým zbožím a často se spekuluje, zda nezkusí nové prostředí například v Číně. Midlaner ovšem potvrdil budoucnost s T1 a podepsal smlouvu na další tři roky, na esport nezvykle dlouhý kontrakt. Vzhledem k tomu, že v organizaci figuruje i ve vlastnických strukturách, dává tento krok smysl.

Zbylé složení rosteru zatím není známé. Zatím je jisté, že tým doplní další trenér. Bývalý úspěšný jungler Bengi k ruce dostane Roache, ex toplaner Gen.G, který poslední rok působil jako kouč v Challenger týmu T1.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.