League of Legends

Odchod taiwanské legendy, Maple má po 10 letech ukončit kariéru

Odchod taiwanské legendy, Maple má po 10 letech ukončit kariéru
18. 10. 2023
  |  

Jubilejní ročník a dost. Midlaner Maple má podle informací portálu Sheep Esports ukončit svou bohatou aktivní hráčskou kariéru, která letos překonala 10 let.

Byl téměř jistotou na mezinárodní scéně. Taiwanský midlaner končí bohatou kariéru, která z něj udělala legendu zejména na domácím ostrově. Pokud nastupoval v rodné zemi, většinou se stal šamponem – celkově titul z LMS, potažmo PCS, získal devětkrát. Odskočil si i na dva roky do Číny a sezónu do LCS, kde oblékal barvy TSM.

Celkem sedmkrát se představil na Worlds, nejlepší výsledek oslavil v roce 2015, kdy prošel s FW do čtvrtfinále. Tehdy mu stopku vystavila evropská parta Origen. A jeho poslední snahu v Jižní Koreji znovu ukončila LEC organizace, v decider matchi přišel reverse sweep proti BDS a PSG poslal domů na Taiwan. Poté se vyrojily zprávy, že tato série byla jeho úplně poslední.

Portál Sheep Esport přišel se zprávou, že po deseti letech pověsí Maple klávesnici a myš na hřebík. Samotný hráč se ke spekulacím ještě nevyjádřil, je stále tedy možné, že si konec rozmyslí nebo se zpráva vůbec nezakládá na pravdě.

Mnohonásobný MVP se dokázal na vrcholu držet dlouhých 10 let. Rozhodně jde o jedno z největších League of Legends jmen, které Taiwan vyprodukoval a na jeho úspěchy budou vzpomínat i nastupující hráči.  

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.