League of Legends

Obhájí Humanoid a Carzzy titul v LEC? Finále je tady!

Obhájí Humanoid a Carzzy titul v LEC? Finále je tady!
27. 8. 2021
  |  

Je to tady… Poslední víkend LEC v roce 2021, finále letního splitu, kde se o titul porvou MAD Lions s českou dvojicí Carzzy a Humanoid, věčně druzí Rogue a překvapení roku v podání Fnatic s obměněnou sestavou. Kdo má největší šanci na úspěch?

Program posledního víkend LEC Summer Split 2021:

  • 17:00 sobota 28. 8. | Fnatic vs. Rogue
  • 17:00 neděle 29. 8. | MAD Lions vs. vítěz Fnatic / Rogue

MAD Lions 

(Armut, Elyoya, Humanoid, Carzzy, Kaiser) 

Šílení lvi mají v sestavě dva nejlepší CZ hráče LoLka. Jsou to Matyáš "Carzzy" Orság (AD carry) a Marek "Humanoid" Brázda (mid lane). Aktuálně jsou oba čeští borci dost možná i nejlepší hráči svých rolí v celé LEC. Například Nisqy z Fnatic otevřeně v rozhovorech chválí Humanoida a říká, že sleduje jeho zápasy a hledá u Marka inspiraci.
 
Česká dvojice je neskutečně silná zbraň MAD Lions, ale obrovská síla a tlak přichází i v horní polovině mapy. Španělský jungler Elyoya byl mnohými analytiky na jaře pasován do role nejlepšího nováčka v lize a zároveň nejlepšího junglera. A rozhodně dostává své pověsti.
Je Marek "Humanoid" Brázda nejlepší mid laner v Evropě? | Zdroj: flickr.com/photos/lolesports
Na horní lince pak absolutně drtí soupeře v posledních týdnech turecký hráč Armut, který navíc nedávno získal od vedení asistent-trenéra přímo pro horní linku, legendárního top lanera Unicorns of Love, Vizicsacsiho.
 
MAD Lions navíc minulý týden naprosto rozdrtili Rogue 3:0 a zajistili si přímý postup do nedělního finále.
 

Fnatic 

(Adam, Bwipo, Nisqy, Upset, Hylissang)

Rozum by říkal, druzí skončí Rogue… Jenže absolutní propadnutí proti MAD Lions ukázalo ohromné množství děr, kde lze Rogue přehrát. A právě Fnatic si libují v extrémně agresivním herním stylu.
 
Souboj Fnatic vs. G2 Esports nám taky ukázal, že nováček letního splitu, francouzský top laner Adam, je naprosté monstrum. Dokáže hrát carry roli, tankovací šampiony a absolutně nemá problém zabít v 1v1 soubojích ostřílené veterány evropské scény. Snad mu ta chvála, kterou zaslouženě sklízí nestoupne do hlavy a nemáme tu druhého Forg1vena.

Zbytek týmu Fnatic se také zvedl a oblíbený kouč YamatoCannon pravidelně zdůrazňuje, jak skvělou týmovou atmosféru a kolektiv se jim dařilo celý split budovat. Velkým překvapením je také bot linka Fnatic. Všichni věděli, že Upset je dobré AD carry, ale vyplnit mezeru po legendárním Rekklesovi se zdálo jako nadlidský úkol. A momentálně vypadá bot linka Fnatic jako dost možná TOP 2 z celé EU.

Rogue 

(Odoamne, Inspired, Larsson, Hans Sama, Trymbi)

Rogue je tým, který v základní části sezóny předváděl skvělé výkony. Kdyby se Rogue měli definovat jedním slovem, bude to JISTOTA nebo ROZUM. Tým předvádí skvěle taktickou hru s minimem chyb a trestáním jakékoli chyby soupeře. Zároveň celá sestava je jedna hvězda vedle druhé.
 
Bohužel to ale v play-off vypadá, že Rogue možná malinko dochází dech a mají problém si poradit s kreativnější, rychlejší a agresivnější hrou soupeřů.

Ať už zvítězí v sobotu rozum Rogue, nebo "yoloňéza" v podání Fnatic, jedno je jisté. Nedělní finále proti MAD Lions bude obrovská jízda a konečně se rozhodne, kdo zvedne nad hlavu pohár šampionů LEC a pojede na Worlds jako evropská jednička!

Zdroj úvodní fotografie: flickr.com/photos/lolesports

Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.