League of Legends

O víkendu bude korunován šampión LCS, první trofej může získat i Freeze s 100 Thieves

O víkendu bude korunován šampión LCS, první trofej může získat i Freeze s 100 Thieves
27. 8. 2021
  |  

Letní split LCS se pomalu blíží ke konci. Bylo to několik divokých měsíců plných zvratů, nečekaných roster změn i nových objevů. Nyní je na čase celou sezónu rozseknout a korunovat nového šampióna, kterým bude někdo z trojice Cloud9, Team Liquid a 100 Thieves.

Pro poslední jmenovaný tým to může být šance navždy se zapsat do historie ligy. Jednalo by se o vůbec první trofej, kterou by tato organizace v League of Legends získala. Úspěch by to byl i pro Česko, protože v týmu působí Freeze jako asistent trenéra a společně s realizačním týmem se podíli na celkové strategii. V Evropě jsou navíc stále ve hře MAD Lions, a pokud i oni uspějí, mohla by se naše země radovat hned ze dvou úspěchů v LCS a LEC.

V cestě 100 Thieves za zlatem nejprve stojí Cloud9, tato série již jistých účastníků Worlds 2021 bude úvodním střetnutím posledního LCS víkendu. V sobotu 28. srpna od 23:00 se utkají organizace, které měly zcela odlišný průběh letního splitu. Zatímco 100 Thieves díky povedeným roster změnám chytli skvělou formu a patřili mezi nejlepší týmy celé základní části, Cloud9 se dlouho trápili. Pokus s rookie ADC K1ngem nevyšel a po několika týdnech se do sestavy vrátil Zven, ale ani s ním to nebylo ze začátku hned růžové.
Podobný vývoj čekal oba týmy také v play-off. 100 Thieves díky umístění v top dvojce přeskočili úvodní kolo a po těsné sérii s Evil Geniuses 3:2 se mohli radovat ze zajištění účasti na Worlds. V dalším kole je proti rozjetým Team Liquid opět čekalo pět zápasů, tentokrát ovšem bez vítězného konce, což znamenal propad do lower bracketu a šanci na repete si budou muset vybojovat.

Cloud9 stále ještě nejsou v optimální pohodě, ale od úvodního zaváhání s Team Liquid (prohra 1:3) je to postupně lepší. Série proti Immortals a Evil Geniuses zvládli bez jediné ztráty a klíčový duel s TSM také dopadl jejich v prospěch, i když museli otáčet z 1:2. Postup znamenal zajištění účasti na Worlds a staly se tak třetím týmem, který bude reprezentovat Severní Ameriku na největší mezinárodní akci roku. V táboře Cloud9 určitě přišla obrovská úleva, která se může projevit právě v následující sérii.

Organizace má samozřejmě větší cíle, než se pouze kvalifikovat na Worlds, a tak vyhlíží zisk trofeje i za letní split. Pokud se jim podaří přes 100 Thieves postoupit, zopakovalo by se finále úvodního Lock-in turnaje a jara. V prvním případě slavili Team Liquid, v tom druhém Cloud9. Poslední LCS série tohoto roku se uskuteční v neděli 29. srpna od 22:00 a sledovat můžete tradičně na Twitch.tv či YouTube.

Rozpis zápasů:

  • Sobota 27. srpna, 23:00 – Cloud9 vs. 100 Thieves
  • Neděle 28. srpna, 22:00 – Team Liquid vs. vítěz C9/100 Thieves

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @LCS

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.