League of Legends

O poslední postupové místo do hlavní fáze MSI si zahrají GG s PSG

O poslední postupové místo do hlavní fáze MSI si zahrají GG s PSG
6. 5. 2023
  |  

Play-in kvalifikace je pomalu u konce. Zatím vše běží dle očekávání, o zbývající slot v základní fázi si zahrají týmy z USA a Taiwanu.

Poslední série před ostrým startem. Play-in MSI 2023 servíruje fanouškům denně dvě BO3 série, díky nimž si postup již zajistily celky G2 a BLG. Stále se hraje o jedno volné místo, které případně buď Golden Guardians, nebo PSG Talon.

Diváci z celého světa si mohly užít pohled i na méně okoukané týmy, pozornost si zase získala brazilská parta LOUD. Ta baví zajímavým herním stylem, zvládli vyřadit japonské DFM, ale silní Taiwanci již byli nad jejich síly. Londýnský turnaj pro ně tak předčasně končí.

Lepší výkon se očekával od Vietnamu. GAM Esports nepotvrdili roli divoké karty a proti LCS týmu nezískali ani jednu hru, v Loser’s Bracketu následně dokonce padli i s latinskoamerickými R7. V další sérii už ovšem nestačili na dobře hrající Golden Guardians, kteří vypadají zajímavě i na mezinárodní scéně. Dokonce i proti favorizovaným BLG dokázali sebrat jednu hru.

Organizace si užívá atmosféru mezinárodního turnaje poprvé a rozhodně ještě nebude chtít končit. Před sebou mají právě PSG, což plní prognózy z období před začátkem play-inu. Očekávalo se, že G2 a BLG uzmou první postupová místa a o to zbyvající si zahrají právě Taiwanci s Američany.

GG a PSG tak čeká první BO5 turnaje, které je na programu již v neděli 7. května od 13:00. Kurzovým favoritem jsou Golden Guardians, bookmakeři očekávají hladký postup LCS zástupce. Pokud se jim to povede, doplní Cloud9 v hlavní fázi. Ta začíná po jednodenní pauze v úterý 9. května.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.