League of Legends

NRG v debutujícím splitu postoupili na Worlds, o titul v LCS dál bojují Cloud9 nebo Dignitas

NRG v debutujícím splitu postoupili na Worlds, o titul v LCS dál bojují Cloud9 nebo Dignitas
8. 8. 2023
  |  

V americké nejvyšší soutěži do finálových fází míří playoff letního splitu, které už dva týmy vyneslo na světový šampionát a o poslední dvě místa dál bojují čtyři organizace.

Základní část ovládli shodně dva celky, které v posledních splitech LEC patři k největším favoritům soutěže, Cloud9 a Golden Guardians. Forma obou celků byla po čas soutěže stabilní, zajímavostí je, že ale oba v obou bo1 střetech podlehly NRG.

Do playoff nepostoupili Immortals, kteří se jako organizace výsledkově trápí dlouhodobě a zlepšení je v nedohlednu. Šokujícím druhým končícím týmem se pak stal FlyQuest, s nabitou sestavou a velkým očekáváním. Společně s Vitality jde o největší výbuch v major ligách letošního roku.

LCS Summer split 2023 | Zdroj: Leaguepedia

Playoff pak přineslo skvělý úspěch debutující organizaci NRG, která převzala slot po končících CLG. Zatímco CLG se na Worlds nepodívali dlouhé roky, NRG hned po prvním splitu míří rovnou na hlavní event Worlds. 

Nejdříve se v prvním kole vypořádali s Team Liquid 3:1, následně shodně porazili favorizované Golden Guardians a o finále zabojují s Cloud9. S oběma týmy ještě NRG v sezóně neprohráli, v rozjeté formě mají obrovskou příležitost.

LCS Summer playoff 2023 | Zdroj: Leaguepedia
Ze spodní strany pavouka tak mimo jmenovaných poražených dál jdou Dignitas, Evil Geniuses. Konec po jedné bo5 potkal TSM a 100 Thieves. Playoff pokračují ve čtvrtek desátého srpna od 23 hodin střetem Liquid s Evil Geniuses.

Zdroj úvodní fotografie: LCS

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč