League of Legends

Nový roster kolem Dreedyho, Barca eSports přivádí junglera a hledá supporta

Nový roster kolem Dreedyho, Barca eSports přivádí junglera a hledá supporta
6. 5. 2022
  |  

Český toplaner Dreedy v barvách slavného katalánského klubu bude v létě 2022 nastupovat v nové sestavě. Do týmu přichází posila na pozici junglera, dorazit by měl také support.

Pomalejší rozjezd, poté série výher a 2. místo v základní části, vypadnutí v semifinále španělské LVP a nakonec výbuch v play-in EU Masters. Historicky první split League of Legends sestavy Barca eSports byl velmi divoký a zjednodušeně řečeno „nahoru-dolů“ – bohužel pro tým i bez výraznějšího úspěchu.

Po nepovedené kvalifikaci na EU Masters se dalo očekávat, že management do týmu zasáhne. Na venek navíc vyplouvaly zprávy, že si sestava nesedla lidsky, což naposledy zmínil také právě Dreedy v podcastu Riftczech. „Určitě si 100 % myslím, že naše nepovedené výsledky byly způsobené špatnou atmosférou. Pokud něco není v pořádku, je to problém. Spoluhráči si nerozumí, nejsou schopni se dostat na stejnou vlnu a hru vidět stejně. Neužívali jsme si ani scrimy,“ vysvětloval toplaner.
Kromě lidských neshod panovaly v týmu navíc dva odlišné proudy, jak přistupovat ke hře. Pro portál Esportmaniacos.com mentální a fyzický kouč Barca eSports Martin J.Toribio řekl, že zatímco jungler Lebron chtěl hrát velmi agresivně, ADC Deadly spíše vyhlížel větší kontrolu mapy a propracované macro strategie. Právě tyto neshody se projevovaly v klíčových zápasech, Barca nezvádla semifinále s BISONS a poté ani play-in sérii proti Bifrost. V obou případech výkony byly slabé.

Tým proto na špatně postavenou sestavu reaguje. Bulharský jungler Lebron odchází, jeho místo zaujme nizozemský Hades, který se velmi dobře zná s Dreedym. Společně totiž nastupovali v UCAM Esports a na jaře 2020 překvapivě ovládli celou španělskou ligu. Barca získává ověřenou top-jungle synergii a celkově herní styl Hadese by měl více sedět zbytku týmu. Naposledy nastupoval za MAD Lions Madrid, ale skóre 5-13 znamenalo velmi nepovedený split.

Další změna přichází na pozici supporta. O Luckym se vědělo, že má nejméne zkušeností v týmu a počítalo se tím, nicméně v létě slavný katalánský dres už oblékat nebude. Barca hráče uvolnila a Švýcar si tak může hledat nové angažmá. Náhrada zatím není oznámená, organizace po supportovi stále kouká.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.