League of Legends

Nový rekord! Worlds 2021 sledovalo nejvíce lidí v historii

Nový rekord! Worlds 2021 sledovalo nejvíce lidí v historii
23. 11. 2021
  |  

Růst až o astronomických 60 %. Poslední Worlds přilákalo nejvíce diváků v historii, což potvrzuje raketový růst, který oblíbený e-sport každoročně má.

League of Legends je na svém vrcholu. Worlds 2021 trhalo rekordy ve sledovanosti a v Riot Games si mohou mnout ruce, protože jejich výkladní skříň se těší čím dál větší popularitě. Čísla hovoří za vše: Vypjaté finále mezi čínskými EDG a korejskými DWG KIA sledovalo v jednu chvíli až 73 milionů diváků, což je oproti poslední loňské poslední sérii 60% nárůst! Jedná se o oficiální čísla zveřejněná Riot Games a Stream Hatchet, streamersko-analytickou platformou.

Toto astronomické číslo obsahuje i diváky z Číny, kde je League of Legends velmi populární a místní fanoušci se připojili, aby mohli sledovat svůj LPL tým v akci. Ovšem i bez započítání Číňanů padl nový rekord, který činí 4 miliony sledujících diváků v jednu chvíli. Nový rekord má také platforma Twitch, kde bylo nejvíce naráz připojeno 3,08 milionů diváků. Data přinesl portál Esport Charts.
Finále Worlds 2021 mělo hned několik faktorů, které k takto velkému růstu pomohly. DWG KIA do série šli jako obhájce titulu, kde se setkali s jednou z nejpopulárnějších čínských organizací. Podruhé v historii se také finále rozhodlo až v pátém zápase, zatímco v minulých letech byly k vidění spíše rychlé 3:0 vítězství.

League of Legends pravidelně roste na číslech sledovanosti a rok 2021 byl pro Riot Games zatím tím vůbec nejlepším.  

Zdroj úvodní fotografie: Riot Games

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.