CS:GO

Nový domov NEOFRAGA je údajně blízko, špitá se o britském celku

Nový domov NEOFRAGA je údajně blízko, špitá se o britském celku
30. 6. 2023
  |  

Po konci NEOFRAGA v celku OG se ihned napříč česko-slovenskými komunikačními kanály rozjela diskuze o jeho novém týmu. Několik příznivců požadovalo na sociálních sítích návrat domů, naopak velká řádka hlasů doufala v pokračování mezi světovou elitou. Nejnovější informace naznačují, že právě evropské angažmá nakonec může být tou kýženou cestou. Adam Zouhar by měl posílit organizaci Into The Breach, do týmu ale může směřovat i Francouz AMANEK. Informaci přinesl francouzský web 1pv.

Kolem britské oganizace Into The Breach jako supi krouží supeři na hranci tier 1 a tier 2 scény. Klenot ostrovanů Sebastian "volt" Malos je v hledáčku GamerLeagion, kteří musí lepit díru po odchodu iMa. Zároveň se proslýchá, že by z bývalého působiště Patrika "Zero" Žúdela mohl do MOUZ odejít IGL Kamil "siuhy" Szkaradek a GL proto větří možný podpis dirigenta hry ECSTATIC, Dána Marcuse "maNkz" Kjeldsena.

Právě možný odchod volta nutí ITB hledat případné náhrady. V úzkém kruhu adeptů se podle 1pv.fr nachází právě ex-OG střelec Adam "NEOFRAG" Zouhar, který si bude chtít vylepšit svou reputaci na světové scéně a hlavně využít nabyté zkušenosti z předchozího angažmá. Daleko zkušenější je druhá varianta a případná záplata na případnou díru v sestavě, François "AMANEK" Delaunay ve svých devětadvaceti letech reprezentoval týmy G2 a LDLC, kde od dubna letošního roku sedí na benchi.

Případné angažování NEOFRAGa je ale zatím zahaleno obrovským otazníkem. Britská organizace totiž chce Sebastiana "volt" Malose udržet. „Uděláme všechno, co je v našich silách, abychom tady Sebastiana udrželi. Je o něj velký zájem a my jej nebudeme držet zpátky, pokud si bude přát odejít do jiného týmu.“

ITB se nejvíce do širšího povědomí dostali zejména díky překvapivému postupu do vyřazovací části Majoru v Paříži. Tam se celek Into The Breach fantasticky probojoval až do čtvrtfinále, kde však výsledkem 0:2 podlehl budoucímu vítězi z Vitality. Dříve pak v týmu působil i kontroverzní Owen "smooya" Butterfield, který organizaci fanouškům přiblížil v druhé polovině loňského jara.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.