CS2

Nový CS2 update se dotkne i Katowic, týmy na něm odehrají play-off

Nový CS2 update se dotkne i Katowic, týmy na něm odehrají play-off
7. 2. 2024
  |  

Aktuální turnaj v Polsku čeká hezká zápletka. Velká aktualizace hry se projeví už na blížícím se play-off, kde je mimo jiné například i Frozen s FaZe.

Nejde ale o nucenou změnu, organizátor ESL vše konzultoval s týmy a hráči. Organizace po interních testech souhlasily s přechodem na nový update. Jedním z důvodů je i blížící se RMR na Major v Kodani, což znamená další testovací čas navíc.

Nový update přinesl řadu změn i do game-playe. Mění například pohyb, střelba i smoke, což jsou zásadní prvky hry. Zejména profesionálové jsou na podobné změny citliví, protože mají natrénované přesné pohyby a jakékoliv rozhození může znamenat prohru.

Hráčům se ovšem update zamlouvá natolik, že jim nevadí jít na něm brzy do ostrých zápasů v Katowicích. Jak už to ovšem tak bývá, žádná změna se neobejde bez bugů a někteří profíci již stihly některé objevit. Týkají se například některých animací.
Zda se to hráčů dotkne a v jaké míře se dovíme již tento víkend. V Katowicích zůstává šestka nejlepších týmů a pátek začíná první zápasy čtvrtfinále. ENCE vyzvou Team Falcons, FaZe zase G2 Esports. V osudí tedy uvidíme jediného domácího zástupce, který vyhlíží první větší trofej v tomto roce.

Pozornost je pak upřena na Team Spirit a zejména mladého Donka. Sedmnáctiletý talent oslňuje svými výkony a na své první velké LANce se uvedl náramně. Je jedním z tahounů hezkého runu týmu, který za sebou nechal i celky jako Na’Vi či FaZe. Díky dobrým výsledkům si užívají semifinále a čekají na svého soupeře.

Finále proběhne v neděli 11. února od 17:00.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.