CS2

Nový Counter-Strike? Nové stroje! PGL představila herní sestavy pro major

Nový Counter-Strike? Nové stroje! PGL představila herní sestavy pro major
12. 3. 2024
  |  

V přípravách na nejočekávanější a nejprestižnější turnaj v novodobé historii hry Counter-Strike se organizátor celého majoru PGL, vytáhl s informací, že nová hra si zaslouží nové vybavení. Skutečně, první major turnaj v Counter-Strike 2 poběží na nových počítačích, aby se hráčům zajistilo té nejlepší možné péče.

PGL CS2 Major Copenhagen 2024 začíná už 17. března 2024 a během následující dvou týdnů se hráči budou ucházet o nesmrtelnost při vítězství vůbec prvního CS2 majoru v dějinách a také o prize pool v hodnotě jeden a čtvrt milionu dolarů. Aby se hráčům i fanouškům dostalo skutečně bezprecedentního esportového zážitku, spojila se turnaj pořádající organizace PGL se specialistou na PC optimalizaci, jenž je známý jako Aysafromnazareth a plně upgradovalo herní sestavy, na kterých se denně bude „rushovat béčko“.

V srdci těchto zbrusu nových strojů bude bušit pravděpodobně momentálně nejlepší herní procesor na světě: AMD RYZEN 7800 X3D, jehož rychlost, síla a účinnost zajistí, že hravě zvládne nároky, které představuje Counter-Strike 2. V tandemu za procesorem nezůstane pozadu ani grafická karta, konkrétně se jedná o GEFORCE RTX 4080, tedy druhou nejvyšší řadu společnosti Nvidia.

Aby se oba dva tito hardwaroví zápasníci vytěžili na maximum a hráči si mohli užít co možná největší počet FPS v té nejlepší kvalitě, dostálo se upgradu také herním monitorům. Organizace PGL prozatím ještě nevsadila na OLED monitory, které si postupně probíjejí cestu herním světem, ale zvolila osvědčenou LCD kvalitu v podobě ZOWIE BenQ XL2566k. Jedná se o FullHD monitory s obnovovací frekvencí až 360 Hz! Ještě nikdy dřív nebyl Counter-Strike tak „smooth“ jako v tomto případě.

K celé operaci se vyjádřil také ředitel PGL, Silviu Stroie:
„V PGL nám jde o to poskytnout hráčům nejlepší možné kompetitivní prostředí. Díky tomu, že jsme se rozhodli pro upgrade našich počítačů, zajistíme, že turnaj PGL CS2 Major Copenhagen 2024 bude v historii zapsán nejen díky svým herním kvalitám, ale také díky bezchybnému technickému pojetí.“
 
Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.