CS:GO

NIP i bez dev1ce nečekaně porazili G2 a ve finále IEM Winter dnes vyzvou Vitality

NIP i bez dev1ce nečekaně porazili G2 a ve finále IEM Winter dnes vyzvou Vitality
12. 12. 2021
  |  

Neuvěřitelný semifinálový příběh napsali Ninjas in Pyjamas proti G2 Esports. Byť byl méně než 24 hodin před zápasem do akce povolán Love "phzy" Smidebrant, své role se zhostil na jedničku a dopomohl k postupu do finále IEM Winter 2021.

Zpráva o tom, že dev1ce nebude přítomen závěrečným bojům na IEM Winter 2021 zaskočila mnohé fanoušky i zainteresované v esportu. Dánského snipera nahradil 19letý hráč Young Ninjas Love "phzy" Smidebrant. A i přes rychlý nástup do akce z toho bylo nečekané vítězství nad G2 Esports, kteří by byli favoritem i nebýt této okolnosti.

G2 vs. NIP

Výsledek - 1:2
  • de_nuke 16:19
  • de_dust2 16:10
  • de_inferno 14:16

Už od úvodu vypadala série G2 s NIP velmi vyrovnaně. Dánsko-švédská sestava odmítala hrát pouze "sparing" velkému favoritovi zápasu i turnaje a už na první mapě G2 velmi potrápili. Navíc poté, co se úvodní dějství dostalo do prodloužení, kde měli NIP navrch a zajistili si tak vedení v sérii. Už na první mapě, stejně jako posléze v celém zápase, převzal roli lídra u NIP Fredrik "REZ" Sterner.
Na druhé mapě sice G2 Esports sérii zejména zásluhou NiKa a huNtera srovnali na 1:1. Bosenské duo táhlo G2 Esports do finále, ovšem NIP byli proti. Obě poloviny decider mapy (Inferno) ovládli Ninjas in Pyjmas 8:7, čímž si zajistili vítězství a postup do finále. 

Velké zklamání na jedné straně, euforie na druhé. G2 byli blízko finále a potažmo i triumfu, během pár hodin se jejich sen rozplynul ve prospěch pohádky NIP.

Ve finále proti Vitality

Na švédsko-dánskou sestavu Ninjas in Pyjamas čeká dnes finálový zápas turnaje IEM Winter 2021, ve kterém celek vyzve na "domácí" půdě Team Vitality. NIP budou chtít favorizovaným Vitality vrátit porážku ze skupinové fáze téhož turnaje, kdy prohráli jasně 0:2.

Finále startuje od 16:00 a mělo by se odehrát ve formátu BO5.

Zdroj úvodní fotografie: BLAST Premier

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.