League of Legends

Ninjas in Pyjamas se vrací do League of Legends! Od příští sezóny budou k vidění v LPL

Ninjas in Pyjamas se vrací do League of Legends! Od příští sezóny budou k vidění v LPL
11. 8. 2021
  |  

Po čtyřech letech se chystá velký návrat. Legendární organizace původem ze Švédska, která je spojený hlavně s Counter-Strikem, bude po dlouhé pauze opět válčit i na poli League of Legends. Nikoliv však v Evropě, ale v Číně.

Ninjas in Pyjamas se totiž spojuje s čínskou skupinou ESV5, aby společně vytvořili globální organizaci NIP Group. Jedním z prvních kroků je rebranding LPL týmu Victory Five pod tradiční e-sportové jméno Ninjas in Pyjamas, změna ale vejde v platnost až od letního splitu 2022 kvůli pravidlům tamní soutěže.

“Chtěli jsme vstoupit na nový trh a tímto se nám společně s čínskou e-sportovou skupinou ESV5 podařilo udělat velký krok dopředu. Dohromady nyní tvoříme NIP Group, mezinárodní organizaci, která má týmy ve všech hlavních e-sportových titulech,” stálo ve vyjádření NiP, kde také dodali, že se jedná o největší krok v historii organizace. 
Ninjas in Pyjamas se tak do League of Legends vrátí po zhruba čtyřech letech. Nečeká je ovšem nic lehkého, protože současný roster Victory Five skončil na posledním místě tabulky LPL, za 16 zápasů nedokázal vyhrát ani jeden. Od propojení mají obě organizace velké ambice, spoléhají zejména na propojení know-how a navázání na tradici úspěchů evropského týmu. Bližší specifika a podoba budoucího týmu zatím nebyla zmíněna.

Švédská organizace je na e-sportové scéně už od roku 2000, kdy patřila mezi tradiční jména v Counter-Striku. V roce 2007 sice tým své aktivity ukončil, ovšem o pět let později přichystal návrat do rozjíždějícího se CS:GO a expandoval také do jiných titulů, včetně League of Legends.

V roce 2013 odkoupili roster tehdejších Copenhagen Wolves, kde mimo jiné nastupovalo například i duo Bjergsen a Svenskeren. V LEC (tehdy ještě pod názvem LCS, pozn.) se poprvé představilo také ADC Freeze, což byla premiéra pro českého hráče v nejvyšší možné soutěži.

Zdroj úvodní fotografie: NiP/ESV5

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.