CS:GO

Nicolai "device" Reedtz končí v Astralis! Nové působiště: Ninjas in Pyjamas

Nicolai "device" Reedtz končí v Astralis! Nové působiště: Ninjas in Pyjamas
23. 4. 2021
  |  

To, co si dokázalo představit jen minimum fanoušků je realitou. Nicolai "device" Reedtz nebude oblékat dres Astralis.

Nicolai "device" Reedtz dokončil svůj přestup z dánského celku Astralis do Ninjas in Pyjamas. Nový klub dánského snipera to uvedl na svých sociálních sítích dnes ve 12 hodin.

Poslední dny a týdny sílily spekulace o možných změnách, které by mohly potkat jeden z nejkonzistentnějších týmů současného CS:GO světa. Dokonce i ukrajinská hvězda s1mple se nechala slyšet, že změny v trénikových postupech Astralis nevěští nic dobrého.

Nic z toho však nebylo potvrzeno až do dnešního poledne. Pak přišla zpráva, která obletěla esport svět. Jeden z dlouhodobě TOP 3 hráčů světa se rozhodl vyměnit dres dánských vládců Astralis za švédský celek Ninjas in Pyjamas.



Čtyř násobný vítěz Major turnaje podepsal kontrakt na 3 roky, během kterých se pokusí dokázat, že nejen tým kolem něj, ale i on sám je natolik nadstandardním hráčem, který dotáhne tým až na TOP pozice. Ty objektivně NIP chybí, stejně jako kvalitní týmové osazenstvo. To sice vyplňuje vedení talentovanými mladíky, ale zkušenosti se ve švédské sestavě hodí jako sůl.  

Chlapci (z Astralis) pro mě vždy budou jako rodina, ale tato éra s covidem mě donutila dost přemýšlet; kde se vidím, až se všechno vrátí do normálu?
Nicolai "device" Reedtz
Nový hráč NIP po přestupu
Úspěšnému dokončení prodeje pomohl i fakt, že sám Nicolai "device" Reedtz již nějakou dobu ve Švédsku žije, a jak sám říká, švédština mu nedělá problém. Největším tahákem byl i pro pětadvacetiletého hráče celý projekt, který management NIP nyní buduje.

Dánský hráč přichází do mladé sestavy jako ten zdaleka nejzkušenější, který může legendární švédskou značku očivit a přinést jí úspěchy. Navíc se zajímavou informací ve svém podcastu přišel i portál HLTV.org, pro NIP půjde o prvního, čistokrevného, AWP hráče. Doposud nebyl žádný z hráčů nikterak na této roli konzistentní.

Premiéra v dresu Ninjas in Pyjamas se odehraje (nejspíš) 10. května na turnaji Flashpoint 3, tedy za více než 14 dní, což je velká porce času pro trénink.

Aktuální soupiska NIP:

  • Nicolai "device" Reedtz
  • Nicolas "Plopski" Gonzalez Zamora
  • Hampus "hampus" Poser
  • Fredrik "REZ" Sterner
  • Erik "ztr" Gustafsson

Zdroj úvodní fotografie: csgo.starladder.com
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.