CS2

Nexa oficiálně opouští OG, mluví se o návratu do G2

Nexa oficiálně opouští OG, mluví se o návratu do G2
21. 11. 2023
  |  

Srbský hráč Nexa již není součástí týmu OG. Bývalý spoluhráč Neofraga se po několika měsíční pauze vrátil letos v létě, ale nepovedeným výsledkům nezabránil ani on.

Přijde na řadu přesun do G2? V kuloárech se o takové možnosti čím dál více hovoří. To by znamenalo návrat Nexy do týmu, kde strávil zhruba 2,5 roku kariéry - právě před přesunem do OG. Jeho bývalá organizace údajně chystá zamíchat se svým rosterem, ačkoliv o úspěchy neměla v poslední době příliš nouzi. 

Na stole podle spekulací leží benchnutí Australa jks, jehož místo by právě Nexa měl zaujmout. Ten za sebou nemá výsledkově příliš povedené období v OG. Od února to léta letošního roku navíc vůbec nenastupoval, vrátil se až s novými spoluhráči, což mimo jiné znamenalo i odchod Neofraga do Into the Breach.

OG na turnajích pravidelně vypadávalo jako jeden z prvních týmů a v posledních třech měsících mělo navícpouze 35 % win-rate. To samozřejmě značí nespokojenost, která vede k dalším změnám v týmu. Kromě odchodu Nexy je benchnuté také duo FASHR a degster. V aktivním rosteru zůstávají pouze k1to, F1KU a regali. 

G2 zatím žádné zprávy nezveřejnilo a i odchod jks je zatím čistě v rovině spekulací. Nedávno byl tým spojený mimo jiné s prodejem NiKa do Saudské Arábie, ale ani na to nakonec nedošlo. 

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.