CS:GO

Nevydařený start na mistrovství světa. Češi prohráli s Německem, Slovensko už nemá šanci na postup

Nevydařený start na mistrovství světa. Češi prohráli s Německem, Slovensko už nemá šanci na postup
2. 12. 2022
  |  

Česká i Slovenská reprezentace naskočila dnes v noci do zahajovacích zápasů Mistrovství světa na Bali. Češi prohráli v prodloužení s Německem, Slovensko nezvládlo duel s Norskem. V dopoledních hodinách prohráli Slováci také s Bosnou a Hercegovinou a jsou bez šance na postup.

Dvě hodiny po půlnoci se rozběhla uzavřená kvalifikace Mistrovství světa v CS:GO, která se koná na indonéském ostrově Bali. Do základních skupin nastoupili také obě reprezentace hájící barvy našeho esportu.

Celou kvalifikaci šampionátu otevřeli právě Slováci, kteří ve dvě hodiny ráno našeho času nastoupili do utkání proti Norsku. Na mapě overpass nedokázali Matys a spol. se severským soupeřem držet krok a připsali si drtivou prohru 5:16.

V šest hodin nastoupili ke svému zápasu také Češi, kteří vyzvali Německo. Západní sousedé poslali na tento turnaj celou pětici BIG Academy, kteří pro Český celek poskládaný z jednotlivců různých týmů představovali velkou hrozbu. Hned úvod mapy naznačil ambice Německa, které se rychle dostalo do vedení 0:7. Češi se dokázali naštěstí vzchopit, dotáhnout první polovinu na 6:9 a díky skvělé koncovce druhé poloviny poslat zápas alespoň do prodloužení. V něm však byli o kousek lepší Němci, kteří porazili Český národní výběr 17:19.

V ranních hodinách se podruhé na šampionátu představili Slováci. Tentokrát proti národnímu výběru Bosny a Hercegoviny. Stejně jako Českému týmu, se Slovákům vůbec nevydařil vstup do utkání a prohrávali na infernu již 0:7. Slovenský výběr bohužel zaostával za Balkánci i nadále a po prohře 7:16 bylo jisté, že na turnaji končí již ve skupině.

Český výběr odehraje své druhé utkání v sobotu nad ránem, kdy se od 8:40 představí proti výběru Černé Hory. Slovensko si zahraje zítra od 5:20 poslední zápas ve skupině s Maltou, která proti svým soupeřům dokázala uhrát pouze jedno jediné kolo.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @IESF_Master

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.