CS:GO
PGL Major 2022

Nevinné písmenko nebo symbol války? "Z" v podpisech hráčů na PGL Major Antwerp budí rozruchy

Nevinné písmenko nebo symbol války? "Z" v podpisech hráčů na PGL Major Antwerp budí rozruchy
4. 5. 2022
  |  

Velký rozruch způsobily některé ze samolepek k nadcházejícími PGL Major Antwerp 2022. Několik hráčů má ve svém podpisu symbol "Z". Reakce z obou stran na sebe nenechaly dlouho čekat.

Písmeno "Z" se stalo ruským symbolem války a invaze na Ukrajinu, která zasáhla také svět gamingu a esportu. Stále platí, že Virtus.pro hrají pod značkou Outsiders, Gambit museli zvolit název "Players" a následně svůj tým prodali do Cloud9, restrikce se týkají také cestování, financí do Ruska a dalších věcí. Nicméně nyní vyvolaly kontroverzi relativně nevinně vypadající stickerky.

Kromě mnoha zahraničních tvůrců, hráčů nebo novinářů se vyjádřili na sociálních sítí také lidé z domácí scény. „Dat si na stickersku neco co evokuje “Z” kdyz si z Ruska, je minimalne ignorantsky, borderline extremne hloupy. Sorry. Neznamena to nutne, ze by ten clovek podporoval valku, ale je to fakt mimo,“ reagoval na Twitteru Vojtěch Petr, manažer Entropiq Prague.

„2021 & 2022 with Z why ?  :(,“ dodal se screenem současné a minulé stickerky na svůj účet desetinásobný účastník Major finále a také vítěz Majoru v barvách Gambit, hráč Zeus.

Ať jde jen o nevinnou shodu okolností nebo politický projev, reakce z obou stran na sebe nenechávají čekat a jen pár hodin poté, co Valve stickers do hry vypustilo, je pořádně rušno.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @JackEtienne

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.