CS:GO

Neuvěřitelná série mezi Astralis a NIP dospěla až do prodloužení 3. mapy. Kdo zvítězil?

Neuvěřitelná série mezi Astralis a NIP dospěla až do prodloužení 3. mapy. Kdo zvítězil?
16. 12. 2021
  |  

Ninjas in Pyjamas a Astralis předvedli v prvním kole Lower Bracket BLAST Premier World Final neuvěřitelnou podívanou, kterou muselo rozseknout až prodloužení poslední mapy.

BLAST Premier World Final v dánské Kodani uzavírá CS:GO rok 2021. Jeden šokující výsledek střídá druhý a diváci u obrazovek se rozhodně nenudí. O skvělou show se dnes postarali NIP a Astralis. Bitva dvou velkých rivalů nenašla vítěze po dvou mapách, ba dokonce ani po 30 kolech mapy třetí.

NIP vs. Astralis

Výsledek 1:2
  • de_inferno 8:16 (3:12)
  • de_mirage 16:14 (7:8)
  • de_nuke 16:19 (10:5)

První mapu dánský velikán začal více než fantasticky a v polovině už vedl 12:3. Šlo o něco, co fanoušci už dlouho na straně Astralis neviděli. Ve druhé půli se sice Ninjas in Pyjamas snažili něco s mapou udělat, ovšem marně a nestačilo ani 20 killů Hampuse "hampus" Posera.

Ani na Mirage nehráli Astralis pomyslné druhé housle a dokonce první polovinu zvládlo nejtěsnějším možným výsledkem (8:7). Ve druhé půli se NIP dokázali urvat a dánský soupeř už "pouze" dotahoval. I dokonce druhá mapa nabídla všech 30 kolech. Tentokrát však byli v koncovce "šťastnější" Ninjas in Pyjamas.

Poslední mapa uzavřela sérii ve velkém stylu. Ninjas in Pyjamas ovládli úvodní půli 10:5 a dokonce se dostali do trháku i v druhé polovině. Astralis dotahovali od stavu 7:14, přesto však vykřesali ze zápasu prozatimní "remízu" 15:15. V prodloužení duo blameF & gla1ve otočilo takřka nevyhratelné kolo, čímž odstartovali jízdu Astralis prodloužením. Po 35 kolech bylo rozhodnuto - Astralis zvládli napínavou bitvu na Nuku 19:16, celkově 2:1 a mohou slavit postup dál. V následujícím utkáním vyzve dánský celek horšího z dvojice Team Liquid /Gambit.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @BLASTPremier

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.