League of Legends

Nepříjemný los pro LEC, MAD Lions i G2 čekají oba korejské týmy

Nepříjemný los pro LEC, MAD Lions i G2 čekají oba korejské týmy
7. 5. 2023
  |  

MSI zná rozlosování hlavní fáze. Všechny západní organizace čeká těžká práce, zejména evropské týmy si musí poradit s korejskou jedničkou i dvojkou.

V cestě stojí LCK. Ihned po skončení play-in fáze, ze které postoupil jako poslední tým Golden Guardians,  přišlo na řadu losování. Té se ujal toplaner Excel Odoamne, ale svým kolegům z LEC příliš radost neudělal.

Jeho ruka proti sobě nejprve poslala G2 a korejskou jedničku, tedy Gen.G. Aby toho nebylo málo, hráči MAD Lions vychytali nejhorší možnou volbu z druhého koše – T1. Oba LEC šampioni letošního roku tak čeká hned zkraje obrovská prověrka, která ukáže skutečnou sílu evropských týmů.

Je však jisté, že do zápasů půjdou jako obrovští outsideři a i jediný postup nějakého z obou týmů by byl fantastickým úspěchem. Pokud se to nepovede ani jednomu, dojde na další pikantní souboj. G2 a MAD Lions si zopakují zimní finále v Loser’s Bracketu, kde dostanou druhou šanci probojovat se postupně do finále.

LCS týmy si zase vyzkouší zápasy s čínskými soupeři. Cloud9 čeká kvalifikant z play-inu   BLG, Golden Guardians zase LPL šampion JDG. Také pro organizace z NA půjde o obrovsky náročné souboje, u mistra LCS se ovšem predikuje, že by mohl připravit zajímavý upset. Stejně jako v případě LEC týmů, tak i ty americké se utkají v Loser’s Bracketu v případě proher.

MSI akce se téměř nezastaví až do finále. V pondělí 8. května mají organizace volno od oficiálních zápasů, akce začíná naplno v úterý. Konkrétní los ještě budeme aktualizovat.

Rozlosování MSI 2023 I Zdroj: Twitter LOL Esports
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.