League of Legends

Nepovedená finále, Savero i Kamilius berou pouze druhá místa

Nepovedená finále, Savero i Kamilius berou pouze druhá místa
3. 4. 2023
  |  

ERL soutěže LFL a Ultraliga jsou u konce. Team GO narazilo na LDLC OL a Orbit Anonymo na Zero Tenacity, ale ani jeden z týmů s CZ/SK hráči neuspěl.

Jarní split bude bez tuzemského zlata, pouze se dvěma stříbry. Kamilius se poprvé probojoval až do finále nejlepší ERL soutěže ve Francii, ale jeho Team GO padlo proti dominantní LFL síle LDLC OL. Ač slovenský support procházel play-off celkem hladce, na obhájce titulu vůbec nestačil a prohrál 0:3.

Smutnit ovšem Kamilius tolik nemusí. Podruhé za sebou se podívá na rozšířené a přejmenované EMEA Masters, na Twitteru navíc vzkázal, že prohrané finále tam plánuje odčinit. Jde také o jeho dosavadní nejlepší výsledek ve Francii od příchodu do soutěže loni na jaře. Pro zajímavý roster dobrá motivace do budoucna, na kterou můžou navázat v létě.

Další prohrané finále z českého pohledu proběhlo v Ultralize. Tam se ve svém prvním splitu vůbec probojoval český jungler Savero, který zažil poměrně divoký split. Jeho organizaci byla odebrána licence, tým se musel přejmenovat a nakonec našel azyl v celku Orbit Anonymo. Náročná situace partu o to více stmelila, až do finále prohrála jediný zápas.

Bývalého hráče Dynamo Eclot ovšem čekal podobný osud jako slovenského supporta. Obhájce titulu Zero Tenacity byl nad jejich síly a i když Orbit Anonymo vyhrál alespoň jeden zápas, na zlato to celkově nestačilo.

Umístění v top 2 ovšem pro oba znamená přímou kvalifikaci do EMEA Masters. Turnaj začíná již 4. dubna play-in fází, Savero i Kamilius mají tak čas na přípravu. Po dohrání kvalifikačního cyklu se doví, s kým se utkají ve skupinách. Mohou na sebe narazit, protože zatímco Team GO jsou ve druhém koši, tak Orbit Anonymo v jednom pod nimi. Může dojít také na klání s českými týmy, protože přes play-in se pokusí projít eSuba a Entropiq.
 

Pořadí LFL

  • 1. LDLC OL
  • 2. Team GO
  • 3. Aegis
 

Pořadí Ultraligy

  • 1. Zero Tenacity
  • 2. Orbit Anonymo
  • 3. Grypciocraft

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.