CS:GO

NEOFRAG s OG porazil 2. nejlepší tým světa a v Lisabonu bude hrát semifinále

NEOFRAG s OG porazil 2. nejlepší tým světa a v Lisabonu bude hrát semifinále
16. 6. 2022
  |  

Po fantastickém vítězství nad NaVi OG nezastavují a skalpují i tým ENCE. Paradoxně z role outsidera tak NEOFRAG se spoluhráči ovládl skupinu B a zajistil si přímý slot v semifinále BLAST Premier Spring Final 2022. Vůbec nejvýrazněji se z hlediska statistik zapsal degster, z týmu soupeře se k Madenovi a Spinxovi nikdo nepřidal.

Zápas winner bracketu skupiny B začal pro ve velkém stylu pro ENCE. V úvodní dvojicí kol totiž nepustili soupeře k jedinému killu a mnozí přihlížející měli o vítězi téměř jisto. To však byla ideální vstupní situace pro OG. Ti se dokázali propracovat do vedení 6:5, za kterého nedovolili soupeři jediné kolo a zejména díky dobrým výkonům degstera vzali první polovinu výsledkem 10:5.

Po změně stran ale flow zůstala na straně teroristů a náskok OG se značně začal stahovat. ENCE se dostali na rozdíl dvou kol, pak už však začali fragovat flameZ s degsterem a bylo vymalováno. Minimálně na malou chvíli. Po kratší sérii kol na straně OG se povedlo ENCE srovnat na 13:13, nicméně vyhrané deagle kolo pomohlo OG k odskočení a silné koncovce. I díky zlepšenému výkonu NEOFRAGA v poslední dvojici kol tak OG vyhráli svou mapu Dust II poměrem 16:13.
Druhou mapu byla volba ENCE, de_vertigo. Úvod v podobě pistolek a následující dvojice kol znovu mířil do náruče finské organizace. OG si připsali čtvrté a páté kolo, poté se již ale slova jala světová dvojka. Nekompromisní T strana ENCE seděla a navzdory dobrým výkonům flameZe a F1KA si ENCE vzali zajímavý výsledek 7:8 do druhé poloviny.

Co ale nečekali byla ještě lepší útočná strana. OG očividně agrese sedí a znovu hrála prim v cestě za úspěchem. Vyhrané pistolky, série úspěšných kol po nich a zázrak v podobě dalšího vítězství ve skupině byl na dosah ruky. ENCE se probudili až za stavu 13:7, kde začali zapisovat i svá kola, mnozí již ale viděli blížící se konec. Ani se není čemu divit, že po zítřejším zápase mnozí volali po angažmá pro degstera, Rus si po Dustu podmanil i tuto mapu a se zapsanými 21 killy po boku s NEOFRAGEM (21k) a F1KEM (21k) výrazně pomohl OG k triumfu 2:0. Vertigo totiž skončilo nakonec relativně jasně 16:9 pro OG.

Fantazie pro OG a tuzemské publikum tak zajistila účast v semifinále turnaje, to budete moci sledovat v sobotu od 16:30 na československém vysílání

OG vs. ENCE

Výsledek - 2:0
  • Dust II (OG) 16:13
  • Mirage (NaVi) 16:9

Zdroj úvodní fotky: Twitter @OGcsgo

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského CS:GO komentátora a redaktora.