CS:GO

NEOFRAG o PGL Major kvalifikaci: Je velká šance na to, abychom postoupili na LAN. Forsyy zapadl

NEOFRAG o PGL Major kvalifikaci: Je velká šance na to, abychom postoupili na LAN. Forsyy zapadl
21. 2. 2022
  |  

Už v úterý startuje další kvalifikační cyklus na nadcházející PGL Major. Nejprve nás čeká série několika open kvalifikací o postup na RMR LAN akci. Před turnajem jsme vyzpovídali Adama "NEOFRAG" Zouhara. Řeč kromě šancí SINNERS na postup padla také na IEM Katowice a posilu tuzemské jedničky.

Adame, během dalších dní a týdnů vás čekají pokusy v RMR kvalifikacích před nadcházejícím cyklem PGL Major 2022. S jakým očekáváním do nich jdete?
Tak já očekávám, že postoupíme. Kvalifikací je více, takže je velká šance na to, abychom postoupili na LAN a tam urvali nějaké cenné RMR body.

Otevřené kvalifikace se hrají ve formátu BO1. Myslíš, že to pro vás může být výhoda, nebo naopak nevýhoda? Přeci jen, BO1 jste dlouho pravidelně nehráli.
Tak pro nás je to bych řekl spíše nevýhoda, jelikož je to BO1 a stačí pár zbytečných chyb a můžeme hned vypadnout z turnaje.

Dá se nějak fyzicky, herně, a dost možná i psychicky, připravit na dlouhé hraní ve 100% soustředění v kuse? Pokud první den budete kráčet kolo za kolem může se stát, že odehrajete 5x BO1, tedy okolo 5–6 hodin hraní.
Já bych řekl, že jsme připraveni, poslední dobou trénujeme 5 hodin denně a nemyslím si, že nám bude dělat problém udržet focus, přece jen je to důležitá kvalifikace a prostě to člověk bude muset vydržet.

Často se stává, že po úspěšných kolech proti silným týmům můžete padnout s "outsiderem" v jednom z rozhodujících kol. Jde se třeba i na toto připravit tak, aby se tým vyvaroval kolapsu těsně před tíženým postupem?
Připravit se na to dá asi pouze tak, že jim nenecháme nějakou "random" mapu na BO1. Máme docela dobrý map pool, takže se tohoto nebojím.

Máte za sebou také několik úvodních turnajů roku s forsyym. Jak zatím změnu, která před sezonou přišla, vnímáš?
Změnu vnímám hodně pozitivně, forsyy k nám zapadl dobře, ale je furt na čem pracovat a furt musíme dopilovat chyby. Forsyy se chce zlepšovat a maká na sobě, což se mi na něm hodně libí. Má dobré názory na hru a nechá si i poradit.
Na turnaji Malta Vibes jste opět skončili na 3. místě. Co chybí k zisku další evropské trofeje?
Řekl bych, že se musíme ještě sehrát s forsyym, možná ještě trochu zklidnit komunikaci. Určitě jsme na dobré cestě k tomu, abychom časem vyhráli nějaký evropský turnaj.

Váš harmonogram je poměrně nabitý. Našel sis i přesto čas na sledování IEM Katowice? Překvapil tě, ať již příjemně, tak negativně, svými výkony některý z celků?
Našel jsem si čas, sice jsem nesledoval moc zápasů, ale minimálně ten jeden za den jsem stihl. Překvapili mě Heroic, hrají pěkné CSko a je to tým, od kterého si můžete vzít hodně věcí. Naopak mě malinko zklamali NAVI, ale věřím, že ten turnaj ještě dokážou vyhrát.

Zároveň také na tvých sociálních sítích (Instagram: @neofragcs) mohli fanoušci zachytit, že kromě přípravy na serveru trávíš čas také v posilovně. Pomáhá ti fyzická zátěž v esportu? Cítíš se lépe?
Fitko mi pomáhá dost, dokážu vypnout úplně od Counter-Striku a mám taky myšlenky někde jinde. Cítím se o mnoho líp, mám i normální režim a celkově se mi hraje lépe, když vím, že jsem ten den udělal i něco pro své tělo.

Zároveň jsi taky trochu nechtěně rozjel "5000 bot challenge" a ostatní hráči a fanoušci Tě začali označovat ve stories. Jak to vlastně vzniklo?
Tak tohle jsem praktikoval už snad v roce 2018, kdy jsem si prostě pustil písníčky a hodinku střílet boty. Sem tam jsem to dal na storku, aby lidi viděli vlastně, že i já trénuji a snažím se zlepšovat a najednou mě začali označovat, což mi udělalo úsměv na tváři. Jsem rád, že dokážu lidi motivovat k tomu, aby na sobě makali a zlepšovali se.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.