CS:GO

NEOFRAG neočekávaně končí v ITB

NEOFRAG neočekávaně končí v ITB
3. 8. 2023
  |  

Už po dvaadvaceti dnech Adam "NEOFRAG" Zouhar končí v dresu britské organizace Into The Breach. V sestavě vedené Thomasem stihl odehrát osm map napříč třemi turnaji.

Angažmá NEOFRAGA na ostrovech nakonec netrvalo ani měsíc, po konci na IEM Cologne a prohře se Zero Tentacity v rámci CCT 2023 Online Finals 2 organizace ukončila jeho smlouvu. Jen den před oznámením konce českého zástupce opustil tým Into The Breach portugalský trenér Juve a mnozí komentující ihned rozjeli vlnu spekulací, co se v sestavě stalo.

„NEOFRAG byl vyřazen z naší soupisky a všechna profesionální spojení s okamžitou platností ukončena. Naše rozhodnutí je založeno na komentářích a vyjadřovaných pohledech, které nejsou v souladu s našimi postoji ohledně inkluzivity a rovnosti. Očekávání naší organizace jsou jasná a všichni držíme stejný standard. Došlo k porušení firemních norem a morálky, které nelze přehlížet. Vážíme si NEOFRAGOVA herního přínosu během jeho působení,“ okomentovala šokující situaci organizace na svém Twitteru.

Dle komentujících se může jednat o reakci na nevhodný výrok NEOFRAGA ještě během působení v SINNERS, další věří, že za koncem Čecha v ITB stojí nepříliš veliká obliba britské scény. Toto tvrzení ale později vyvrátil CEO Into The Breach Sam Macedonio. Dánský analytik a bývalý hráč Astralis Bubzkij pak humorně polemizuje o tom, že se cesty rozešly kvůli Adamově lásce k mapě de_mirage, která Into The Breach příliš výsledkově nechutná. Vlákno pod příspěvkem organizace pak nabízí i příspěvek uživatele Tomasz, podle kterého se NEOFRAG po prohraném zápase se soupeřem loučil nelichotivými urážkami.

Aktualizace 3. srpna, 21:44 - Pravdu nakonec světu odhalil samotný hráč, který se k celé situaci vyjádřil na Twitteru. Za účelem lepší nálady v týmu údajně svým obvyklým vtipným způsobem hned několikrát žertoval, avšak s tímto humorem příliš u spoluhráčů nepochodil. Za svůj příspěvek ihned sklidil pochopení od velkého množství fanoušků, otázkou ale zůstává, zda-li podobné pochopení budou mít i přední světové organizace.

Prohlášení organizace ke konci Adama "NEOFRAG" Zouhara I Zdroj: Twitter @ITBesports
Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.