CS:GO

NEOFRAG končí před vrcholem. OG Esports padli na BLAST Premier World Final s Team Liquid 1:2

NEOFRAG končí před vrcholem. OG Esports padli na BLAST Premier World Final s Team Liquid 1:2
17. 12. 2022
  |  

Závěrečná akce roku se blíží svému konci. OG nedokázali zakončit dobře rozjetý turnaj vítězně a dnes, když vedli 1:0 na mapy, přišli o šanci stát se šampiony. Otočka severoamerické organizace Team Liquid znamenala porážku 1:2.

OG vs. Liquid

OG prohráli s Team Liquid v poměru 1:2.
Výsledek - 1:2
  • de_overpass 16:12 (11:4)
  • de_inferno 10:16 (6:9)
  • de_anubis 7:16 (4:11)

OG Esports se podařilo na první mapě fantastickým způsobem zaskočit Liquid už v rámci první půle, kdy startoval na soupeřově mapě za CT-side. Po prohraných pistolkách přišla série 6 vítězných kol pro OG. Liquid se následně zmátořili, přesto po první polovině prohrávala severoamerická sestava v poměru 4:11.

Team Liquid získal 5 kol na startu druhé půle čímž opět určoval tempo zápasu a rázem bylo takřka srovnáno. Přesto na to nedošlo. Za stavu 11:12 ve prospěch OG Esports přišla vítězná série T-side, která znamenala vedení NEOFRAGova týmu 15:11. 

Nejprve ještě dokázal Team Liquid snížit na 12:15, pak se však mohli začít radovat OG z vítězství 16:12 a vedení 1:0. Se 22 killy se nejlepším výkonem celku prezentoval právě český hráč Adam "NEOFRAG" Zouhar.

Druhá mapa se ovšem  OG Esports tolik nevydařila. Za T-side startující vedoucí tým nedokázal získávat mnoho kol a byť v jednu chvíli vedl v poměru 3:2, následně se dostal rychle do ztráty už 3:7 a poté pouze korigoval na konečných 6:9.

NEOFRAGOvi a jeho spoluhráčům se však následně povedl start, kdy získali dvě kola a snižili na rozdíl jediného bodu, pak se však obranná hra rozpadla Team Liquid tažený zejména YEKINDARem získal vedení 15:9. Konce jsme se dočkali hned za 2 kola a stavu 16:10.

Závěrečná mapa OG vůbec nesedla a tým od prvního kola tahal za kratší konec provazu, kdy nedokázal zachytit nástup Team Liquid (6:0) a následně už pouze korigoval. Na mapě de_anubis dokonce prohrával už 4:11 a poté k otočce už nebyl prostor. 

Po výměně stran sice OG Esports získali 3 kola, následovala však série 5 ve prospěch Team Liquid a s tím přišel i konec zápasu v prospěch severoamerické organizace (16:7).

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.