CS:GO

NEOFRAG a degster oficiálně končí v OG Esports

NEOFRAG a degster oficiálně končí v OG Esports
20. 6. 2023
  |  

Adam “NEOFRAG” Zouhar a Abdul “Degster” Gasanov byli posazeni v OG Esports na bench a jsou připraveni k případnému prodeji na transfer-listu. Jaká bude budoucnost českého hráče zůstává nejasné.

Spekulace posledních dní se potvrdily a organizaci OG Esports opustí český hráč Adam “NEOFRAG” Zouhar a Rus Abdul “Degster” Gasanov. Sama evropská organizace na svých sociálních sítích uvedla, že hráči jsou přesunuti na přestupovou listinu, a bude se jednat o jejich případném prodeji.

Český hráč se do OG Esports stěhoval před necelým rokem, kdy po dominanci na tuzemské scéně opustil SINNERS Esports a historicky nejúspěšnější domácí CS:GO roster. V Evropě se však až na výjimky v podobě několika jednotek turnajů výrazněji neprosadil a jeho herní styl nebyl ten, který by do OG na 100% zapadl.

OG se do změn v sestavě opřeli s obrovskou vervou. Oznámení návratu nexy do kolotoče turnajů sice ještě není oficiální, mnohé zprávy však blížící se comeback srbského in-game leadera větří ve vzduchu. I díky této změně je již minulostí spolupráce OG a nika, který z lavičky právě Nemanju Isakoviće nahrazoval. 

Jistá je již náhrada za degstera, který se potýká s podobným osudem jako jeho předchůdce mantuu, tedy změna za stand-in hráče. Právě z této pozice se jednadvacetiletý Abdul Gasanov dostal do základní sestavy díky výkonu z BLAST Premier Spring Finals 2022 a od té doby byl ratingovou hvězdou týmu. Teď jej ale ze sestavy vyšoupl regali, bývalý hráč fnatic Rising a Copenhagen Flames si podmanil týmový výkon na nedávném IEM Dallas, když jen v jediné BO3 sérii nestačil ratingem na flameZe a velmi hlasitě si řekl o místo v sestavě.

Těžko říct, kam se budou další kroky Adama “NEOFRAG” Zouhara ubírat nadále. Dá se však předpokládat, že pro domácí celky bude prakticky nedostupných klenotem, ať již po finanční nákladnosti přestupu, mzdy, tak dost možná i samotného zájmu hráče, který by si jistě chtěl vyzkoušet další zahraniční štace.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.