League of Legends

Nenávidím TSM, řekl Doublelift. Legenda se rozpovídala o svém loňském konci kariéry

Nenávidím TSM, řekl Doublelift. Legenda se rozpovídala o svém loňském konci kariéry
10. 11. 2021
  |  

Doublelift způsobil poprask. Legendární ADC na jednom ze svých streamů velmi kriticky hovořil k TSM, zejména pak k vlastníkovi Reginaldovi. "Upřímně, nenávidím **** TSM!" řekl.

Osminásobný LCS šampion se pořádně rozjel. Doublelift, který s TSM oslavil tři domácí tituly, organizaci vůbec nešetřil. Rozpovídal se o svém loňském kariéry, kdy po nepovedeném Worlds společně s Bjergsenem pověsili aktivní hraní na hřebík. Zatímco dánský hráč začal tým koučovat, Doublelift se přesunul do role streamera.

Rok poté? Oba hráči údajně aktivně vyhlíží návrat k profesionálnímu hraní. Možná tento fakt přiměl Doublelifta otevřeně říct, co přesně se loni stalo. Legendární ADC je známé tím, že si pečlivě vybírá supporty, se kterými bude hrát. TSM delší dobu vyjednávalo s Taiwancem a vicemistrem světového šampionátu SwordArtem, ideálním parťákem pro americké ADC. Jenomže to vypadalo, že se po dlouhém jednání deal nakonec neuskuteční, a tak Doublelift oznámil konec kariéry.

Jenomže managementu TSM se povedlo nakonec špičkového supporta nakonec získat, hráč se stal nejlépe placeným mužem v LCS. To vlilo novou energii Doubleliftovi do žil, a chtěl v barvách organizace odehrát i další sezónu. "Mluvil jsem se SwordArtem a stále měl zájem se mnou hrát. Řekl jsem Reginaldovi, že bych rád pokračoval jako hráč, jenomže to odmítl. Má na to moc velké ego," řekl Doublelift.
Zakladatel a CEO TSM je známý svým špatným chováním vůči ostatním. Zejména v brzkých dobách profesionálního League of Legends se objevilo několik záznamů, kdy sprostě uráží své spoluhráče. Reginald místo Doublelifta dosadil na pozici ADC Losta, který do té doby nastupoval v akademii. A rosteru se i přes velkou investici do SwordArta nejenže nepodařilo nic vyhrát, také se nekvalifikovali na Worlds či MSI.

"Mluvil jsem se SwordArtem na jaře, a říkal mi, že kdybychom v týmu byli stále já a Bjergsen, určitě bychom vyhráli split. Všechny moje sezóny v dresu TSM jsme vyhráli, a stejně se ke mě takhle zachovali. Je to hnus!" vyprávěl Doublelift.



Jak moc naštvaný Doublelift byl dokazují i jeho další znova. Veřejně prohlásil, že si přeje, aby TSM již nikdy nic nevyhráli. "Ani se za to nemusím modlit, protože vím, že si to sami zkazí," pokračoval. Pro jednu z největších světových organizací toto rozhodně není dobrá vizitka, vyjádření Reginalda či k týmu k situaci zatím neproběhlo.

Bývalé ADC má podle nepotvrzených zdrojů zájem o to stát se znovu hráčem. Doublelift by měl prozkoumávat možnosti, a pokud se objeví roster, zejména se správným supportem, návratu by byl otevřen.

Zdroj úvodní fotografie: Riot Games

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.